Vacatures Contact

Huur opzeggen

Als u een woning van ons huurt en wilt verhuizen, dan moet u met een aantal zaken rekening houden.

Stap

1

Hoe zeg ik de huur op?

Als u wilt verhuizen, moet u eerst de huur opzeggen. U kunt de huur van uw woning, garage, scootmobielstalling, berging, kelder of parkeerplaats, opzeggen via Mijn Woonwenz of door dit telefonisch of per e-mail aan ons door te geven. 

Als huurder ontvangt u altijd een schriftelijke bevestiging van de huuropzegging. De huur van uw winkel-, kantoor- en bedrijfsruimte moet u schriftelijk opzeggen. Staat u onder bewind, lees dan hieronder wat u kunt doen.  

Geef uw verhuizing en uw nieuwe adres tijdig door aan de gemeente, uw energieleverancier en Waterleidingmaatschappij Limburg (WML).

KLIK HIER > Huur opzeggen via Mijn Woonwenz

Stap

2

Datum van ingang huuropzegging

Wij hanteren een opzegtermijn van 30 dagen, waarbij de einddatum niet in het weekeinde of op een officiële feestdag mag vallen. Is dat wel het geval dan houden wij de eerstvolgende werkdag aan. Hoewel u dus minimaal één maand van tevoren de huur moet opzeggen, adviseren wij u om dit eerder te doen. Als u langer van tevoren opzegt, heeft u een grotere kans dat wij tijdig een nieuwe huurder kunnen vinden. Met die nieuwe huurder kunt u afspraken maken over de overname van uw spullen. Als we nog geen nieuwe huurder hebben gevonden, kunt u uw spullen niet ter overname aanbieden. 

Voor winkel- en of kantoor-/ bedrijfsruimtes geldt de contractueel afgesproken opzegtermijn. 

De einddatum die u vermeldt op de huuropzegging kan niet zomaar worden gewijzigd. Wijzigt u deze wel, dan kunnen hier kosten voor in rekening worden gebracht.  

Stap

3

Voorinspectie

Nadat de huur is opgezegd, komen wij langs voor een voorinspectie. Houd er rekening mee dat wij er naar streven deze inspectie binnen 3 tot uiterlijk 5 dagen na de huuropzegging in te plannen. Tijdens de voorinspectie wordt de eindoplevering besproken en de opzichter loopt met u door de woning, vertelt u hoe u deze moet opleveren en hoe er wordt omgegaan met eventuele veranderingen die u zelf heeft aangebracht. U ontvangt van hem een bevestiging van alle zaken die zijn besproken. Een handige kaart met alle zaken waar u aan moet denken bij het opleveren van uw woning kunt u raadplegen onderaan deze pagina, in het blokje "informatie". 

Stap

4

Bezichtiging en overnames door nieuwe huurder(s)

Wanneer de huur is opgezegd gaat Woonwenz op zoek naar een nieuwe huurder. U wordt door ons benaderd voor het maken van een afspraak voor een (groeps)bezichtiging.

Als er na de bezichtiging een nieuwe huurder bekend is, benaderen wij u met de vraag of wij uw contactgegevens kunnen doorgeven, zodat hij / zij een afspraak met u kan maken over eventuele zaken die u ter overname aanbiedt. Het is mogelijk om eigen voorzieningen, zoals gordijnen of laminaat ter overname aan te bieden aan de nieuwe huurder. U kunt hiervoor het overnameformulier gebruiken. Zowel u als de nieuwe huurder dient het formulier te ondertekenen. Het formulier moet uiterlijk tijdens de eindkeuring in ons bezit zijn. Als er nog geen nieuwe huurder is op het moment dat u de woning verlaat, kunt u uw spullen niet ter overname aanbieden. De opzichter overlegt met u of u de spullen kunt laten liggen/staan of mee moet nemen. Met het zo vroeg mogelijk opzeggen van de huur vergroot u de kans dat er tijdig een nieuwe huurder gevonden wordt. Wacht dus niet tot het laatste moment met het opzeggen van de huur. 

Stap

5

Eindinspectie en eindafrekening

Wanneer u de woning leeggehaald heeft, komt er nogmaals een opzichter langs om te controleren of de woning netjes en compleet is en u voldaan heeft aan de afspraak die tijdens de voorinspectie zijn gemaakt. Binnen 30 dagen na de einddatum van de huurovereenkomst ontvangt u de eindafrekening. 
 

Bewindvoering

Wanneer u onder bewind staat dient u, voordat u de huur opzegt, schriftelijk goedkeuring van uw bewindvoerder te ontvangen. Voeg de goedkeuring van uw bewindvoerder toe bij uw huuropzegging. Wij kunnen uw opzegging anders niet in behandeling nemen.

Informatie
Overnameformulier Algemene Huurvoorwaarden Kaart oplevering woning, waar moet u aan denken?