Huur opzeggen

Als u een woning van ons huurt en wilt verhuizen, dan moet u met een aantal zaken rekening houden.

 • 1

  Hoe zeg ik de huur op?

  Als eerste dient de huur opgezegd te worden. U kunt de huur van uw woning, garage, scootmobielstalling, berging, kelder of parkeerplaats, opzeggen via Mijn Woonwenz of door dit op werkdagen telefonisch of per e-mail aan ons door te geven.

  Als huurder ontvangt u altijd een schriftelijke bevestiging van de huuropzegging. De huur van uw winkel-, kantoor- en bedrijfsruimte moet u schriftelijk opzeggen. Staat u onder bewind, lees dan hieronder wat u kunt doen.  

  Geef uw verhuizing en uw nieuwe adres tijdig door aan de gemeente, uw energieleverancier en Waterleidingmaatschappij Limburg (WML).

 • 2

  Datum van ingang huuropzegging

  Wij hanteren een opzegtermijn van 30 dagen, waarbij de einddatum niet in het weekeinde of op een officiƫle feestdag mag vallen. Is dat wel het geval dan houden wij de eerstvolgende werkdag aan.

  Voor de winkel- en of kantoor-/ bedrijfsruimte geldt de contractueel afgesproken opzegtermijn. 

  De einddatum die u vermeldt op de huuropzegging kan niet worden gewijzigd. 

 • 3

  Voorinspectie

  Nadat de huur is opgezegd, komen wij langs voor een voorinspectie. Hierbij wordt de eindoplevering besproken en de opzichter loopt met u door de woning, vertelt u hoe u deze moet opleveren en hoe er wordt omgegaan met eventuele veranderingen die u zelf heeft aangebracht. U ontvangt van hem een bevestiging van alle zaken die zijn besproken.

 • 4

  Bezichtiging en overnames door nieuwe huurder(s)

  Wanneer de huur is opgezegd gaat Woonwenz op zoek naar een nieuwe huurder. U wordt door ons benaderd voor het maken van een afspraak voor een (groeps)bezichtiging.

  Als er na de bezichtiging een nieuwe huurder bekend is, benaderen wij u met de vraag of wij uw contactgegevens kunnen doorgeven, zodat hij / zij een afspraak met u kan maken over eventuele zaken die u ter overname aanbiedt. Het is mogelijk om eigen voorzieningen, zoals gordijnen of laminaat ter overname aan te bieden aan de nieuwe huurder. U kunt hiervoor het overnameformulier gebruiken. Zowel u als de nieuwe huurder dient het formulier te ondertekenen. Het formulier moet uiterlijk tijdens de eindkeuring in ons bezit zijn.

 • 5

  Eindinspectie en eindafrekening

  Wanneer u de woning leeggehaald heeft, komt er nogmaals een opzichter langs om te controleren of de woning netjes en compleet is en u voldaan heeft aan de afspraak die tijdens de voorinspectie zijn gemaakt. 7 werkdagen, na de einddatum van de huurovereenkomst, ontvangt u de eindafrekening. De afrekening servicekosten ontvangt u later, na het einde van het kalenderjaar kan pas de definitieve berekening worden gemaakt.

  Lees voor meer informatie de brochure Verhuizen, die u hiernaast kunt downloaden.

Bewindvoering

Wanneer u onder bewind staat dient u, voordat u de huur opzegt, schriftelijk goedkeuring van uw bewindvoerder te ontvangen. Voeg de goedkeuring van uw bewindvoerder toe bij uw huuropzegging. Wij kunnen uw opzegging anders niet in behandeling nemen.