Huurverhoging

Dit jaar geen huurverhoging voor de meeste huurders.

Uw huur wordt normaal gesproken ieder jaar in juli aangepast. Vóór 1 mei ontvangt u van ons dan altijd een brief met daarin uw nieuwe huurprijs die vanaf 1 juli ingaat. Dit jaar heeft de minister op verzoek van de Tweede Kamer besloten om de huren van alle sociale huurwoningen te bevriezen.

Woont u in een sociale huurwoning? Dan krijgt u dit jaar dus géén huurverhoging.

Dit geldt ook voor woonwagens, standplaatsen en studentenkamers. 
Wel kan het zijn dat uw servicekosten aangepast worden als gevolg van nieuwe tarieven of een nieuwe berekening van het voorschot. In dat geval ontvangt u hier een brief over. 

Woont u in een vrije sector huurwoning (geliberaliseerde woning)? Dan krijgt u slechts een heel beperkte huurverhoging.

We hebben besloten om voor vrije sector huurwoningen alleen de inflatie door te berekenen. Dit jaar is dit dus maximaal 1,4%.

Huurt u van ons een parkeerplaats, garage, berging of scootmobielstalling? Ook dan geldt slechts een beperkte verhoging.

We corrigeren uw huur alleen met de inflatie. Dat betekent dat u maximaal 1,4% huurverhoging krijgt.  

Het betalen van de nieuwe huurprijs

Als uw totale huurprijs inclusief servicekosten per 1 juli wijzigt, ontvangt u hierover een brief. Hierin vindt u uw nieuwe huurprijs en waar deze uit bestaat. Laat u uw huur nu  automatisch van uw rekening afschrijven? Dan hoeft u niets te doen. Wij passen het bedrag voor u aan en incasseren vanaf juli 2021 maandelijks het nieuwe huurbedrag. Betaalt u via de betalingsherinnering per e-mail? Dan wordt het (huur)bedrag ook automatisch door ons aangepast. Maakt u zelf de huur over? Dan moet u het bedrag wel zelf aanpassen per 1 juli 2021. 

Huurtoeslag aanpassen

Krijgt u nu huurtoeslag en hebben wij uw servicekosten aangepast? Dan geven wij dit zelf door aan de Belastingdienst. U hoeft hiervoor niets te doen. Uw servicekosten kunnen invloed hebben op hoeveel huurtoeslag u krijgt. Het kan dus zijn dat uw huurtoeslag (iets) stijgt. 

Misschien heeft u recht op huurverlaging

Bijvoorbeeld, omdat uw inkomen is gedaald of uw huishoudsamenstelling is veranderd. U leest hier meer over huurverlaging

Deel deze pagina