Huurverhoging

Uw huur wordt ieder jaar in juli aangepast. Vóór 1 mei 2020 ontvangt u van ons een brief met daarin uw nieuwe huurprijs die vanaf 1 juli 2020 in gaat. In de brief wordt uitgelegd hoe de nieuwe huurprijs tot stand is gekomen.

Woonwenz heeft ervoor gekozen om, net als voorgaande jaren, niet de maximaal toegestane huurverhoging door te voeren. Ook kiezen we niet meer voor een inkomensafhankelijke huurverhoging voor scheefwoners. Sinds dit jaar hebben we ook besloten de huur van onze geliberaliseerde woningen én andere objecten (zoals parkeerplaatsen) alleen aan te passen met het inflatiepercentage. Inflatie is de jaarlijkse stijging van het prijspeil. Het inflatiepercentage voor 2020 bedraagt 2,6%. Dat betekent dat uw huur dit jaar met maximaal 2,6% stijgt. 

Het betalen van de nieuwe huurprijs

In de huurverhogingsbrief wordt uitgelegd waar de nieuwe huurprijs uit bestaat. Wanneer u de huur automatisch van uw rekening laat afschrijven, incasseren wij vanaf juli 2020 maandelijks het nieuwe huurbedrag. U hoeft hiervoor niets te doen, wij passen het bedrag voor u aan. Betaalt u via de betalingsherinnering per e-mail, dan wordt het (huur)bedrag automatisch aangepast. Maakt u zelf de huur over? Pas dan het bedrag aan. 

Bent u het niet eens met de huurverhoging?

Het kan zijn dat u het niet eens bent met de huurverhoging. Bijvoorbeeld, omdat uw inkomen is gedaald. Het kan zijn dat u recht heeft op huurverlaging. Houd dit zelf goed in de gaten. U leest hier meer over huurverlaging. Hier leest u meer over het bezwaar maken tegen de huurverhoging. U kunt tot 1 juli 2020 bezwaar maken. Maak gebruik van het standaard bezwaarschrift.

 

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden