Huurverhoging

Uw huur wordt ieder jaar in juli aangepast. Vóór 1 mei 2018 ontvangt u van ons een brief met daarin uw nieuwe huurprijs die vanaf 1 juli 2018 in gaat. In de brief wordt uitgelegd hoe de nieuwe huurprijs tot stand is gekomen.

Het nieuwsartikel over de huurverhoging 2018 vindt u hier.

Het betalen van de nieuwe huurprijs

In de huurverhogingsbrief wordt uitgelegd waar de nieuwe huurprijs uit bestaat. Wanneer u de huur automatisch van uw rekening laat afschrijven, incasseren wij vanaf juli 2018 maandelijks het nieuwe huurbedrag. U hoeft hiervoor niets te doen, wij passen het bedrag voor u aan. Betaalt u via de betalingsherinnering per e-mail, dan wordt het (huur)bedrag automatisch aangepast.

Bent u het niet eens met de huurverhoging?

Het kan zijn dat u het niet eens bent met de huurverhoging. Of dat u een inkomensafhankelijke huurverhoging heeft gekregen, terwijl uw gezinssituatie of inkomen is veranderd of nog voor 1 juli wijzigt. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van de inkomstenverklaring over 2016. In de tussentijd kan uw huishoudinkomen lager zijn geworden.

U kunt tot 1 juli 2018 bezwaar maken. Maak gebruik van het standaard bezwaarschrift (zie hiernaast) en vraag vanaf begin juni uw inkomstenverklaring over 2017 bij de Belastingdienst op. Dit kan tegenwoordig digitaal via ‘Mijn Belastingdienst’. Let op! Dit geldt alleen als u in een sociale huurwoning woont. 

Huurverlaging

Het kan ook zijn dat u teveel huur betaalt, omdat u in het verleden een inkomensafhankelijke huurverhoging heeft gehad en uw gezinssituatie of inkomen in de tussentijd is veranderd. U kunt dan eventueel in aanmerking komen voor huurverlaging.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden