Huurverlaging

Heeft u een hoge huur en een laag inkomen? Dan heeft u mogelijk recht op huurverlaging. Het is al langer mogelijk om uw huur te laten verlagen (of bevriezen). Sinds 2021 zijn de criteria verder versoepeld. Ook is het nu zo geregeld dat wij in veel gevallen de huurverlaging automatisch voor u regelen. Hieronder leest u meer. 

Eenmalige huurverlaging 2021

Als u nu een laag inkomen heeft en een hoge huur, dan wordt uw huur eenmalig verlaagd.
Dit geldt alleen als u in een sociale huurwoning woont en uw netto huur nu hoger is dan:

  • € 633,25 (als u met 1 of 2 personen bent)
  • € 678,66 (als u met 3 of meer bent). 

De huurverlaging geldt niet voor huurders in de vrije sector (marktsegment).

In het schema hieronder kunt u precies zien waar u aan moet voldoen. Is het schema niet leesbaar? Download het dan hier.

Als uw inkomen pas in 2020 lager is geworden dan moet u de huurverlaging zelf bij ons aanvragen. Was uw inkomen daarvoor al lager, dan regelen wij dit voor u. Dat komt, omdat de Belastingdienst gebruik maakt van uw inkomen over 2019. 

Was uw inkomen vóór 2020 al lager dan de inkomensgrenzen in het schema?
U hoeft niets te doen*. U ontvangt van ons dit voorjaar een brief met uw nieuwe huurprijs. Deze huurprijs gaat uiterlijk per 1 mei 2021 in.

Voldeed uw inkomen pas in 2020 aan de inkomensgrenzen? Met andere woorden: uw inkomen is in 2020 gedaald?  
Als uw inkomen langer dan 6 maanden geleden is gedaald, dan heeft u evengoed recht op huurverlaging. Wel moet u het dan zelf bij ons aanvragen. Het formulier kunt u hier downloaden.

De regels rondom huurverlaging zijn best ingewikkeld. Bel of mail ons gerust als u twijfelt of vragen heeft.

* De Belastingdienst geeft aan ons door of uw (gezamenlijk) inkomen voldoet aan de voorwaarden en met hoeveel personen u in huis woont. Wij horen dus niet niet uw precieze inkomen is. 

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden