Vacatures Contact
Ik ben huurder Geldzaken

Huurverlaging

Heeft u een hoge huur en een laag inkomen? Dan heeft u mogelijk recht op huurverlaging. Woonwenz heeft ervoor gekozen om ook in 2022 deze mogelijkheid aan te bieden. We willen het wonen betaalbaar houden. Ook voor mensen met een kleine portemonnee. Hieronder leest u meer. Komt u niet voor huurverlaging in aanmerking, maar lukt het u niet om de huur te betalen?  Neem dan contact met ons op. We kunnen dan aan de hand van uw gegevens bekijken wat er mogelijk is en gaan hier graag samen met u het gesprek over aan. 

Huurverlaging 2022

Als u nu een laag inkomen heeft en een hoge huur, dan kunt u zelf huurverlaging bij ons aanvragen. Wij kunnen dit niet automatisch doen, omdat wij de hoogte van uw inkomen niet kennen. U kunt alleen huurverlaging aanvragen als u in een sociale huurwoning woont en uw huur hoger is dan:

  • € 647,81 (als u met 1 of 2 personen bent)
  • € 694,27 (als u met 3 of meer bent: ook inwonende kinderen tellen mee). 

De huurverlaging geldt niet voor huurders in de vrije sector (geliberaliseerde huurwoningen). In het schema hieronder kunt u precies zien waar u aan moet voldoen. U kunt het hele jaar door huurverlaging bij ons aanvragen, maar uw inkomen moet wel al 6 maanden of langer lager dan de inkomensgrens in het schema zijn.

Hoe kunt u huurverlaging aanvragen?

U kunt huurverlaging aanvragen door het Formulier Huurverlaging in te vullen en te mailen naar infowoonwenznl of op te sturen naar Molenbossen 618, 5923 AJ Venlo. Sluit kopieën van de inkomensverklaringen (meest recente) bij. Is uw inkomen pas in 2022 gedaald (maar wel al langer dan 6 maanden geleden)? Stuur dan loonstrookjes of uitkeringsspecificaties mee van alle leden van uw huishouden.

 

Schema huurverlaging 2022

Schema huurverlaging 2022
Lees voor