Vacatures Contact

Ventilatie, van groot belang

Ventilatie is van groot belang voor een gezond binnenklimaat. Regelmatig luchten zorgt ervoor dat vocht minder kans maakt. Als er vocht in uw woning komt is de kans op schimmel groot. Dat is erg ongezond en in sommige gevallen ook lastig te bestrijden. U kunt schimmel daarom beter voorkomen.

Wist u dat het ook veel zuiniger is om regelmatig te luchten? Vochtige lucht opwarmen kost namelijk veel meer energie. U heeft misschien het idee dat u bespaart op uw energielasten als u uw ramen dichthoudt of het ventilatiesysteem uitschakelt. Dat is een misvatting. Het is niet alleen ongezond, maar ook onzuiniger.

Steeds meer woningen van Woonwenz zijn zeer goed geïsoleerd. Deze isolatie zorgt ervoor dat u energie bespaart en uw woning in de winter én in de zomer beter op temperatuur blijft. Het is bij goed geïsoleerde woningen misschien wel nóg belangrijker om goed te ventileren.

Zorg dus dat u regelmatig lucht door de ramen open te zetten en gebruik de mechanische ventilatie als u die heeft. Zorg ook dat de ventilatieroosters open blijven. Als u een WTW-unit heeft, dan zorgt dit systeem dat het binnenklimaat goed blijft. Onder ‘installaties in uw woning’ leest u meer over de WTW.

Download hieronder onze folder over Ventilatie.