Vacatures Contact
Ik ben huurder Geldzaken

Energielasten

Naast de maandelijkse huurlasten, betaalt u ook iedere maand een bedrag voor gas, water en elektra. Wij proberen uw energielasten zo laag mogelijk te houden door voortdurend te investeren in energiebesparende maatregelen. De afgelopen jaren investeerden we zo'n 42 miljoen euro in het (nog) energiezuiniger maken van onze woningen. Met effect, we lopen voorop met het verduurzamen van onze woningen. Eind 2020 had onze woningvoorraad gemiddeld al een energielabel B. Maar ook de komende jaren blijven we volop isoleren, zonnepanelen leggen en andere maatregelen treffen.

Wat kunt u zelf doen?

Natuurlijk heeft u zelf ook grote invloed op uw eigen energielasten. In onze brochure die u op deze pagina kunt downloaden leest u tips die u helpen om energie te besparen.                                 
Ook kunt u een Energiecoach inschakelen. Dit zijn speciaal getrainde medewerkers van Woonwenz die u graag thuis komen adviseren over uw energieverbruik. U kunt een afspraak maken door een email te sturen naar Energiecoacheswoonwenznl. Vermeld in de email welke dagen of dagdelen uw voorkeur hebben. Wij nemen contact met u op om een afspraak te maken. 

Heeft u moeite uw energierekening te betalen? 

Nu de energieprijzen heel hoog zijn, kan het zijn dat uw voorschot flink omhoog is gegaan of u moet gaan bijbetalen. We kunnen ons voorstellen dat hierdoor betalingsproblemen ontstaan. Hoewel wij geen invloed op de energieprijzen hebben, kijken we wel graag tijdig met u naar eventuele betalingsregelingen als u in problemen dreigt te komen. Neem in dat geval contact op met ons team Incasso. Ook is het raadzaam om te kijken of u een energietoeslag kunt krijgen of eventueel recht heeft op huurverlaging

Op onze pagina 'Duurzaamheid' vindt u meer informatie over energie besparen en de energiezuinige installaties in uw woning.