Energielasten

Naast de maandelijkse huurlasten, betaalt u ook iedere maand een bedrag voor gas, water en elektra. Wij proberen uw energielasten zo laag mogelijk te houden door voortdurend te investeren in energiebesparende maatregelen. Tot en met 2022 investeren we zo'n 42 miljoen euro in het (nog) energiezuiniger maken van onze woningen. Natuurlijk heeft u zelf ook grote invloed op uw eigen energielasten. Daarom hebben wij sinds kort  energiecoaches. Wilt u meer weten over onze inspanningen of heeft u behoefte aan tips over hoe u energie kunt besparen? Download dan onze brochure rechts op deze pagina.

Gratis een Energiecoach op bezoek 
Wilt u meer weten over wat u zelf kunt doen om uw woonlasten te verlagen? Schakel dan eens een energiecoach in. Vanaf 2020 heeft Woonwenz een aantal eigen energiecoaches. Dit zijn speciaal getrainde medewerkers die u graag thuis komen adviseren over uw energieverbruik.

U kunt een afspraak maken door een email te sturen naar Energiecoacheswoonwenznl. Vermeld in de email welke dagen of dagdelen uw voorkeur hebben. De energiecoaches worden in januari en februari 2020 opgeleid. Hierna worden de huisbezoeken ingepland. Wij nemen contact met u op om een afspraak te maken

Energielabel
In uw klantportaal Mijn Woonwenz onder het menu 'Mijn Contracten' kunt u het energielabel van uw woning inzien. Dit energielabel kunt u controleren op de website van de Rijksdienst . Door het invoeren van uw postcode en huisnummer (alles aan elkaar) kunt u inzien of uw label mogelijk in de tussentijd is aangepast. Op Mijn Woonwenz zal het nieuwe energielabel na verhuizing worden aangepast.  

Centrale verwarming
Woonwenz onderscheidt twee verwarmingssystemen. De individuele en de collectieve centrale verwarming. Uiteraard zorgen wij voor het onderhoud aan de installaties. Er zijn echter wel wat zaken waar u zelf op kunt letten. Zo kunt u uw eigen radiatoren, als u dat wilt, eenvoudig zelf bijvullen of ontluchten. In onze brochure over de centrale verwarming, die u hiernaast kunt downloaden, leest u meer over de verwarming. Hierin vindt u ook informatie over onze WKO-installaties.