Energielasten

Naast de maandelijkse huurlasten, betaalt u ook iedere maand een bedrag voor gas, water en elektra. Wij proberen uw energielasten zo laag mogelijk te houden door voortdurend te investeren in energiebesparende maatregelen. Tot en met 2022 investeren we zo'n 42 miljoen euro in het (nog) energiezuiniger maken van onze woningen. Met effect, we lopen voorop met het verduurzamen van onze woningen. Eind 2020 had onze woningvoorraad gemiddeld al een energielabel B. Maar ook de komende jaren blijven we volop isoleren, zonnepanelen leggen en andere maatregelen treffen.

Wat kunt u zelf doen?

Natuurlijk heeft u zelf ook grote invloed op uw eigen energielasten. In onze brochure die u op deze pagina kunt downloaden leest u tips die u helpen om energie te besparen.                                 
Ook kunt u een Energiecoach inschakelen. Dit zijn speciaal getrainde medewerkers van Woonwenz die u graag thuis komen adviseren over uw energieverbruik. U kunt een afspraak maken door een email te sturen naar Energiecoacheswoonwenznl. Vermeld in de email welke dagen of dagdelen uw voorkeur hebben. Wij nemen contact met u op om een afspraak te maken

Energielabel

In uw klantportaal Mijn Woonwenz onder het menu 'Mijn Contracten' kunt u het energielabel van uw woning inzien. Dit energielabel kunt u controleren op de website van de Rijksdienst . Door het invoeren van uw postcode en huisnummer (alles aan elkaar) kunt u inzien of uw label mogelijk in de tussentijd is aangepast. Op Mijn Woonwenz zal het nieuwe energielabel na verhuizing worden aangepast.  

Centrale verwarming

Woonwenz onderscheidt twee verwarmingssystemen. De individuele en de collectieve centrale verwarming. Uiteraard zorgen wij voor het onderhoud aan de installaties. Er zijn echter wel wat zaken waar u zelf op kunt letten. Zo kunt u uw eigen radiatoren, als u dat wilt, eenvoudig zelf bijvullen of ontluchten. In onze brochure over de centrale verwarming, die u hiernaast kunt downloaden, leest u meer over de verwarming. Hierin vindt u ook informatie over onze WKO-installaties.