Vacatures Contact

Ik heb gereageerd op een woning. Wat gebeurt er nu?

Youtube thumbnail

U heeft gereageerd op een woning? 

Wanneer u gereageerd hebt op een huurwoning, kunt u na de sluiting van de inschrijftermijn zien hoe hoog u geëindigd bent. De bovenste op de lijst is meestal degene die het langste staat ingeschreven. Als u hoog geëindigd bent, is de kans groot dat u wordt uitgenodigd voor een groepsbezichtiging van de woning. Wij nodigen meestal de eerste vijf tot tien kandidaten van de lijst uit. Dit doen we, omdat woningen soms geweigerd worden, maar ook omdat kandidaten achteraf niet altijd aan de voorwaarden voldoen.

Groepsbezichtiging een aanleveren papieren

Als  u voor een groepsbezichtiging wordt uitgenodigd kunt u de woning zelf komen bekijken. U moet dezelfde dag nog op uw eigen profielpagina op thuisinlimburg aangeven of u nog steeds interesse heeft. Als dat zo is, dan willen wij snel kunnen beoordelen of u aan de voorwaarden voldoet. U dient daarom binnen drie dagen onderstaande gegevens van u en uw eventuele partner bij ons aan te leveren:

  • Een actuele inkomensverklaring. Deze kunt u direct downloaden door met uw Digi-D gegevens in te loggen op uw 'Mijn Pagina' bij de Belastingdienst. Het is ook mogelijk om deze via de Belastingtelefoon (via 0800–0543) op te vragen. Het duurt dan ongeveer 1 week voordat u het formulier in huis heeft.

  • Een uittreksel uit het bevolkingsregister (max. 3 maanden oud) met uitdraai van de adreshistorie (op te vragen bij uw gemeente). Bent u al huurder van ons, dan hoeft u dit niet op te vragen.

  • Een recente loonstrook (bij een weekloon vier aaneengesloten loonstroken) en/of uitkeringsspecificatie.

  • Huurt u op dit moment een woning van een andere verhuurder? Vraag dan de verhuurdersverklaring (max. 2 maanden oud) aan bij deze verhuurder.

  • Heeft u een koopwoning? Dan ontvangen wij graag een overzicht van uw hypotheekleningen en -schulden.

Woningaanbod

Als u de eerste, passende, kandidaat op de lijst bent of als de kandidaten boven u weigeren of niet aan de voorwaarden voldoen, ontvangt u van ons een brief (per post of per email) waarin wij u de woning aanbieden. U leest hierin ook wanneer de huurovereenkomst ingaat. Bij de brief zit een formulier waarop u aan moet geven of u de woning wel of niet accepteert. Dit formulier moet getekend en wel binnen drie dagen bij ons binnen zijn. In de te downloaden documenten hiernaast kunt u onze algemene huurvoorwaarden en de folders 'Zelf klussen' en 'Basiskwaliteit woning' inzien. Lees deze informatie goed door, zodat u weet wat uw rechten en plichten zijn

Overname spullen

Als u de woning accepteert krijgt u de contactgegevens van de huidige huurder (als deze toestemming geeft daarvoor). Met hem of haar kunt u afspraken maken over zaken die ter overname zijn. Denk aan gordijnen of vloerbedekking. U bepaalt zelf welke zaken u tegen welke voorwaarden over wilt nemen. Samen vult u een overnameformulier in. De huidige huurder zorgt dat het formulier tijdig bij ons binnen is. Alles wat u niet overneemt, moet de huidige huurder voor vertrek verwijderen.
Als de huidige huurder verhuisd is, zorgen wij dat de woning helemaal in orde wordt gemaakt en er nieuwe sloten geplaatst worden. 

Sleuteluitgifte

Vervolgens plannen wij de oplevering van de woning in. Wij ontvangen u die dag in uw nieuwe woning. Onze verhuurmakelaar geeft u uitleg over de techniek en noteert de meterstanden. U ontvangt alle belangrijke informatie over uw nieuwe woning en u tekent het huurcontract en diverse andere formulieren. Ook betaalt u per pin het eerste termijnbedrag. Vervolgens krijgt u de sleutels én als cadeautje van Woonwenz een Schilderbon. Hiermee kunt u onder andere verf en behang kopen. De verhuurmakelaar laat  een na-reparatieformulier bij u achter. Hierop noteert u eventuele gebreken die niet gezien zijn bij de sleuteluitgifte. Dit formulier moet u dan binnen twee weken naar ons terugsturen. 

Informatie kandidaat-huurders
Informatie kandidaat-huurders Op welke woning kan ik reageren? Brochure Welkom bij Woonwenz