Vacatures Contact
Ik wil kopen

Huurwoning kopen

Een deel van de woningen van Woonwenz is aangewezen voor de verkoop. Dat betekent dat een huurwoning verkocht wordt als de huurder, die in de huurwoning woont, gaat verhuizen. Ook kan de huurder die er woont besluiten zijn eigen woning te kopen.

Als u zelf woont in een huurwoning die u van ons kunt kopen, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Sales. Het is altijd goed om vooraf de mogelijkheden voor het afsluiten van een hypotheek met bijvoorbeeld uw bank of tussenpersoon te bespreken. Heeft u mogelijkheden om een woning te kopen, dan voert een be√ędigd taxateur een taxatie voor ons uit en stellen wij de koopprijs vast. Uiteraard is dit aanbod geheel vrijblijvend. Wilt u toch niet kopen, dan blijft u gewoon huren zolang u dat wenst. 

Huidige huurder 


Bent u huurder van een voor verkoop aangewezen woning en huurt u de woning minimaal twee jaar, dan kunt u onze woning kopen. Houd rekening met mee dat de kosten die bij het afsluiten van een hypotheek horen altijd voor de koper zijn. Als u als huidige huurder de woning niet koopt wordt deze alsnog, als u verhuist, te koop aangeboden via onze makelaar.

Nieuw beleid

Sinds 2022 hanteert Woonwenz een nieuw verkoopbeleid. Onze koopwoningen zijn vanaf nu alleen nog beschikbaar voor thuiswonende starters en huurders van sociale huurwoningen. Met ons nieuwe verkoopbeleid willen we het voor deze groep gemakkelijker maken een woning te kopen. Er geldt een vaste prijs (nagenoeg de taxatiewaarde) en kopers hoeven niet meer te (over)bieden. Ook is er geen concurrentie van beleggers meer. Wel geldt er een zelfbewoningsplicht en mag het inkomen en vermogen van de kandidaat niet te hoog zijn. Met ons nieuwe verkoopbeleid kiezen we dus bewust niet voor de beste prijs, maar voor de "beste kandidaat". Melden zich meer geschikte kandidaten, dan wordt er geloot. 

Meer weten over ons nieuwe verkoopbeleid? Lees hier verder
 

Bent u nu thuiswonende starter of huurt u een sociale huurwoning en hebt u interesse om te kopen? Houd de website van Uiting Makelaars dan goed in de gaten of kijk op Funda

 

Informatie
KLIK HIER > voor ons actueel koopaanbod