Huurwoning kopen

Een deel van de woningen van Woonwenz is aangewezen voor de verkoop. Dat betekent dat een huurwoning verkocht kan worden als de huurder die in de huurwoning woont gaat verhuizen. Ook kan de huurder die er woont besluiten zijn eigen woning te kopen.

Als u zelf woont in een huurwoning die u van ons kunt kopen, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Verkoop. Het is altijd goed om vooraf de mogelijkheden voor het afsluiten van een hypotheek met bijvoorbeeld uw bank of tussenpersoon te bespreken. Heeft u mogelijkheden om een woning te kopen, dan wordt zonder dat u iets hoeft te doen een taxatie uitgevoerd door een beëdigd taxateur en stellen wij de koopprijs vast. Uiteraard is dit aanbod geheel vrijblijvend. Wilt u toch niet kopen, dan blijft u gewoon huren zolang u dat wenst. Als u verhuist wordt de woning te koop aanboden via Boonen Makelaardij.

Huidige huurder 
Bent u huurder van een voor verkoop aangewezen woning en huurt u de woning minimaal twee jaar, dan kunt u onze woningen "vrij op naam" (v.o.n.) kopen. Woonwenz betaalt dan de overdrachtsbelasting, de kosten voor het inmeten door het kadaster en de notariskosten voor de leveringsakte. Hierdoor krijgt u een korting van circa 4 á 5%. De kosten die horen bij het afsluiten van een hypotheek, zijn altijd voor de koper.

Interesse? 
Kijk hier voor ons actueel koopaanbod.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden