Huurwoning kopen

Een deel van de woningen van Woonwenz is gelabeld voor de verkoop. Dat betekent dat deze verkocht worden als de huidige huurder gaat verhuizen of besluit zijn eigen woning te kopen.

Indien u zelf woont in een voor verkoop aangewezen woning en u heeft eventueel interesse om uw woning te kopen, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Verkoop. Het is altijd goed om vooraf de mogelijkheden voor het verkrijgen van een hypotheek met bijvoorbeeld uw bank of tussenpersoon te bespreken. Indien er voor u mogelijkheden zijn om een woning te kopen, dan wordt er vrijblijvend een taxatie uitgevoerd door een beëdigd taxateur en stellen wij de koopprijs vast. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend. Wilt u toch niet kopen, dan blijft u gewoon huren zolang u dat wenst. 

Huidige huurder 
Bent u huurder van een voor verkoop aangewezen woning en huurt u de woning minimaal twee jaar, dan kunt u onze woningen "vrij op naam" (v.o.n.) kopen. Woonwenz betaalt dan de overdrachtsbelasting, de kosten voor het inmeten door het kadaster en de notariskosten voor de leveringsakte. Hierdoor krijgt u een korting van circa 4 á 5%. De kosten die horen bij het verkrijgen van een hypotheek, zijn altijd voor de koper.

Woning in vrije verkoop
Als de huurder van een voor verkoop gelabelde woning niet wil kopen en op enig moment verhuist, dan gaat de woning in de vrije verkoop. 

Interesse? 
Kijk hier voor ons actueel koopaanbod.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden