Achter de Pastorie

Begin september 2018 zijn de twee eengezinswoningen en zes levensloopbestendige sociale huurwoningen op de locatie ‘Achter de Pastorie’ aan de Zwingellaan in Melderslo opgeleverd. De bewoners hebben ook de sleutel van hun nieuwe woning in ontvangst genomen.

Het project is samen met nog vijf andere locaties in Venlo aanbesteed. De in totaal 89 woningen zijn, zodra de vergunningenprocedures in Venlo waren doorlopen, in één bouwstroom gebouwd. De definitieve bouwstart van het project in Melderslo was dus mede afhankelijk van het verloop van de Venlose procedures.

Woningtypen 
Het nieuwbouwplan bestaat uit drie bouwblokken van verschillende hoogten, passend bij de kleinschaligheid van de omringende bebouwing. Er is gebruik gemaakt van donkerbruine bakstenen afgewisseld met lichtere accenten. De levensloopbestendige huurwoningen hebben de badkamer en een slaapkamer (of werkkamer) op de begane grond en zijn daardoor ook zeer geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn. Op de verdieping kunnen nog een of twee extra slaapkamers gerealiseerd worden. De eengezinswoningen hebben een meer klassieke indeling met de badkamer en drie slaapkamers op de 1e verdieping en een vaste trap naar de zolder. Alle woningen beschikken over een voortuin en een achtertuin met eigen achterom. 


Verhuur
Alle woningen zijn verhuurd. Bij de woningtoewijzing is onder andere rekening gehouden met de huishoudgrootte en het gezamenlijk huishoudinkomen. Op verzoek van de dorpsraad is de helft van de woningen toegewezen aan woningzoekenden uit Melderslo.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden