Vacatures Contact
Ik ben huurder Reparatie & Onderhoud

Onderhoud wie doet wat?

Om prettig te kunnen wonen is een goed onderhouden woning noodzakelijk. Daarom plegen we regelmatig onderhoud aan onze gebouwen. Denk aan isolatiewerkzaamheden, schilderwerk of vervanging van de CV-ketel. Bij een verhuizing worden ook aan de binnenkant van de woning diverse werkzaamheden uitgevoerd. Natuurlijk moet u ook zelf zorgen voor het nodige onderhoud. Denk daarbij aan het binnenschilderwerk, het schoonhouden van de woning, het smeren van hang-en sluitwerk, het voorkomen van bevriezing van de waterleidingen en het netjes houden van de tuin of het balkon. 

Gratis klein onderhoud

Als extra service aan onze huurders voeren wij een aantal reparatiewerkzaamheden, die volgens de huurwetgeving ten laste van de huurder zelf komen, gratis uit. Het gaat om reparaties en onderhoud binnen en buiten de woning die eigenlijk door de huurder uitgevoerd moeten worden, maar die nu dus als extra service door en op kosten van ons zullen plaatsvinden. Naast onderstaande werkzaamheden voeren wij natuurlijk ook de reparaties uit die sowieso al voor rekening van ons als verhuurder zijn. 

Wij voeren onderstaande meest voorkomende reparaties als extra service gratis voor u uit:

  1. Reparatie sanitaire onderdelen en vlotters;
  2. Verstopping binnen- en buitenriolering;
  3. Verstopping goten en regenafvoeren;
  4. Reparaties aan kranen;
  5. Reparaties aan schakelmateriaal en stopcontacten;
  6. Reparaties aan hang- en sluitwerk binnendeuren;
  7. Reparaties aan brievenbussloten;
  8. Reparaties aan scharnieren van aanrechtdeuren en afstellen van laden en deurtjes;
  9. Reparaties aan deurbellen;
  10. Vegen van ventilatiekanalen.


Deze kosteloze service geldt uiteraard niet wanneer er sprake is van vernieling en/of woongedrag dat bovennormale onderhoudskosten vraagt. Zo moeten bewoners bijvoorbeeld wel regelmatig hun dakgoten schoonhouden om verstoppingen te beperken.

Reparatieverzoek indienen via Mijn Woonwenz

Brochure Onderhoud en Reparaties

Kijk hier voor de brochure Onderhoud en Reparaties
Lees meer over wat hierbij komt kijken.
Lees voor