05 september 2011 Verhuur studentenkamers Koninginnesingel gestart

Publicatiedatum: 29-07-2011

Momenteel werkt Woonwenz aan het gereed maken van Blok 1 van de appartementen aan de Koninginnesingel voor de huisvesting van studenten. De kamers worden gefaseerd opgeleverd.

Inmiddels zijn de eerste kamers bewoond en zijn ook de renovatiewerkzaamheden aan het gebouw grotendeels klaars. De kamers liggen met twee of drie geclusterd in één appartement. Ieder appartement beschikt daarnaast over enkele gemeenschappelijke ruimtes die gedeeld moeten worden met een of twee andere student(en), namelijk:

  • Een woonkamer van circa 22 m2 voorzien van vloerbedekking, rolgordijnen en inbouwkast
  • Een keuken inclusief keukenblok, gasfornuis en koelkast
  • Een badkamer met douche en wastafel 
  • Een apart toilet 
  • Een grote berging in de kelder waar ook de fietsen gestald kunnen worden 
  • Een balkon met bergkast 

 

Verhuur studentenkamers Koninginnesingel gestartDe opstelplaats voor de wasmachine bevindt zich op de badkamer of in de keuken.

De kamers zelf variëren in grootte en prijs. De grootste kamer is circa 12,5 m2 en kost € 327,60 per maand, voor de middelste kamer van  ongeveer 12 m2 betaal je € 322,60 per maand en de kleinste kamer van zo'n 7,5 m2 wordt verhuurd voor € 282,60 euro per maand. Deze prijs is inclusief gas, water, licht, draadloos internet, Tv-aansluiting en natuurlijk het gebruik van de gezamenlijke ruimtes. Alle kamers zijn voorzien van vloerbedekking en rolgordijnen. Sommige kamers hebben een eigen muurkast.

De kamers worden alleen verhuurd aan studenten die ingeschreven zijn als voltijds student bij een erkende onderwijsinstelling.

Bijzonder is dat in de plint van het gebouw een studentensociëteit (The Hub) gerealiseerd is. The Hub wordt gerund door de studentenvereniging ISA Venlo (Fontys) en studieverenigingen s.v.t. DaVinci (Fontys) en de International Student Association Umami (Universiteit Maastricht, dependance Venlo). De soos is een huiskamer voor studenten waar plek is om te ontspannen, maar waar tevens via een Student Info Office, informatie te verkrijgen is over huisvesting, studies, (bij)banen en stages. Ook biedt de soos ruimte voor presentaties en netwerkbijeenkomsten met bedrijven. The Hub gaat medio oktober open.

Woonwenz denkt met de nieuwe bestemming voor studentenhuisvesting een goede functie voor de flat te hebben gevonden. Vooral de combinatie met de studentensociëteit en de gunstige ligging in het centrum en op nog geen 5 minuten lopen van het station, maakt de locatie voor studenten zeer geschikt.

Studenten die interesse hebben kunnen zich nu al inschrijven of meer informatie opvragen via Woonwenz: infowoonwenznl of 077-3893131. 

Deel deze pagina