300 bespaarpakketjes voor Venlose Voedselbank

Publicatiedatum: 13-12-2017

Vandaag ontving de Venlose Voedselbank, uit handen van energieleverancier WoonEnergie en Woonwenz, 300 spaarlampen en douchetimers. Deze energiebesparende presentjes worden toegevoegd aan de voedselpakketten die deze maand uitgereikt worden. De schenking vloeit voort uit een energieproject dat dit najaar werd uitgevoerd.

Verlagen woonlasten
Aan het begin van dit stookseizoen heeft WoonEnergie, een energieleverancier speciaal voor huurders, ongeveer de helft van onze huurders huis-aan-huis bezocht. Doel was om bewoners te informeren over hoe zij zelf kunnen besparen op hun woonlasten. WoonEnergie ontwikkelde daarvoor de EnergieTest. Deze test geeft inzicht in het eigen verbruiksgedrag en laat zien hoe eenvoudige veranderingen kunnen leiden tot een besparing van enkele tientjes tot zelfs honderden euro’s per jaar.

Voedselbank
Per afgenomen test reserveerde WoonEnergie één euro voor een lokaal goed doel. Dit jaar is voor de Venlose Voedselbank gekozen. Voor het bij elkaar gespaarde bedrag zijn energiebesparende producten (spaarlampen en douchetimers) gekocht die zijn geschonken aan de Voedselbank. Hiermee willen we twee vliegen in één klap slaan. Huurders die meegedaan hebben met de EnergieTest hebben niet alleen inzicht gekregen in hoe zij zelf kunnen besparen op hun woonlasten, maar hebben indirect dus ook iemand anders helpen besparen. Hoewel het natuurlijk slechts om een aardigheid gaat, is alle hulp op dat gebied natuurlijk welkom.

Inzetten op duurzaamheid
Het is het tweede jaar voor het voorlichtingsproject. Vorig jaar is de andere helft van onze huurders al aan de beurt geweest. Ook toen doneerde WoonEnergie één euro per afgenomen test en werd de Venlose Speelgoedbank Sôkkertante verrast met een duurzaam speelgoedpakket. Het project maakt onderdeel uit van diverse ingrepen van Woonwenz om de woonlasten van huurders te verlagen. Tot en met 2021 investeren we 25 miljoen euro in energiebesparende maatregelen, zoals het toepassen van extra isolatie, zonnepanelen, HR Cv-ketels en HR++ glas.  Bewoners profiteren optimaal van de daaruit voortvloeiende lagere energielasten, want we voeren de maatregelen zonder huurverhoging voor de zittende huurders uit. Omdat deze fysieke investeringen te weinig opleveren als huurders zelf onvoldoende bezig zijn met hun eigen energieverbruik, gaan de ingrepen hand in hand met voorlichting. 

Deel deze pagina