Bewoners organiseren Rundje Vastenaovendkamp

Publicatiedatum: 19-06-2013

Zaterdag 22 juni organiseert een bewonerscomité uit de wijk Vastenavondkamp in samenwerking met diverse partijen waaronder Woonwenz ‘Rundje Vastenaovendkamp’. Die dag kunnen wijkbewoners kennis maken met een aantal verenigingen en organisaties dat in hun wijk actief is. Wethouder Ramon Testroote is ’s middags ook aanwezig bij een aantal van de activiteiten.

 

het idee voor Rundje Vastenaovondkamp komt van een groep van twintig enthousiaste bewoners en vrijwilligers uit de wijk. Samen met de gemeente, Woonwenz, Antares en Wel.kom hebben ze de organisatie opgepakt. Met het initiatief willen ze laten zien dat er veel te doen is in de wijk en dat er hard gewerkt wordt aan de leefbaarheid. Niet alleen door de organisaties, maar vooral ook door bewoners en vrijwilligers zelf. Buurtcoördinator Gé Derks van Woonwenz is zelf ook al enige tijd aan de slag in het Vastenavondkamp om samen met partners te werken aan de leefbaarheid in de wijk. Gé Derks werkt samen met de gemeente, Antares en Wel.Kom aan een buurt- en bewonersnetwerk en houdt kantoor in het Huis van de Wijk Vastenavondkamp (Locatie Komaan).

Over Rundje VastenaovendkampRundje Vastenaovendkamp

Rundje Vastenaovendkamp vindt plaats op zaterdag 22 juni van 13.00 tot 17.00 uur. Er zijn een tiental verenigingen en vrijwilligersclubs die meedoen met diverse activiteiten voor jong en oud; Huis van de Wijk Vastenavondkamp, Stichting Oké, Bewonerscomité Ons Vastenavondkamp, Winkelcentrum Vastenavondkamp, TTC Asterix, Parochiekerk ‘St. Jan’, Schutterij Sint Thomas van Aquino, Scouting St. Lambertus, Minimarket in de Geresstraat en Buurtpreventie Vastenavondkamp.

In het Huis van de Wijk, locatie de 5 Sprong, is daarnaast nog informatie te vinden over Resto van Harte en het sfeerkeepersproject Blariacum. Rundje Vastenaovondkamp is met al deze deelnemers eigenlijk een soort kennismaking met de eigen buurt.

Wethouder Ramon Testroote opent Rundje Vastenaovondkamp om 13.00 uur bij het Huis van de Wijk, locatie MFC Komaan. Daarna gaat de wethouder om 13.20 uur samen met de kinderen uit de buurt de speeltoestellen aan de Rundje VastenaovendkampPlatanenstraat op een feestelijke manier openen. Tot slot zal hij om 13.45 uur het bordje ‘attentie buurtpreventie’ bij het winkelcentrum onthullen. 

Inwoners van Vastenavondkamp kunnen de hele middag meedoen met de verschillende activiteiten. Het startpunt is het Huis van de Wijk, MFC Komaan. Daar zijn gratis routekaartjes te krijgen met informatie over alle locaties en activiteiten. Op diverse locaties wordt gezorgd voor een lekker hapje en drankje. Het motto van de dag: Kom, kijk, ontmoet en geniet, van al dat moois wat de wijk ons biedt.

Wil je weten hoe het programma er uit ziet? Klik dan hier. 

Deel deze pagina