Bijzondere woonvormen aan de Wachtpoststraat

Publicatiedatum: 19-03-2009

Woensdag 18 maart presenteerde Woningstichting Venlo-Blerick aan omwonenden haar plannen voor de Wachtposstraat. Venlo-Blerick ontwikkelt hier twee bouwprojecten voor senioren en jonge gehandicapten.

Woningstichting Venlo-Blerick presenteert bouwplannen
Woensdagavond presenteerde Woningstichting Venlo-Blerick, samen met de stichtingen Pluryn en Proteion, aan omwonenden haar bouwplannen voor de Wachtpoststraat. In deze straat, aan de rand van het centrum van Venlo, komen onder andere woningen voor senioren en gehandicapten.

Zorg op maat voor senioren
Afgelopen jaar sloopte Woningstichting Venlo-Blerick het voormalige Havam-gebouw aan de Wachtpoststraat. Dit pand was oorspronkelijk bedoeld voor studentenhuisvesting, maar bood al enkele jaren plaats aan asielzoekers. Omdat het gebouw niet meer aan de eisen van deze tijd voldeed, sloopte de woningstichting het complex en de achterliggende eengezinswoningen. In de zomer van 2010 start de woningstichting hier met de bouw van een seniorencomplex dat bestaat uit twee aparte gebouwen. In het eerste gebouw, dat vier bouwlagen hoog wordt komen 18 zorgappartementen voor senioren en een ontmoetingsruimte. De zorgappartementen zijn met hun 80 tot 90 m2 ruim van opzet.Bijzondere woonvormen aan de Wachtpoststraat

Het andere gebouw, dat op het hoogste punt 3 bouwlagen telt, bevat 5 groepswoningen voor in totaal 30 ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Achter het gebouw worden een afgesloten tuin en parkeergelegenheden voor de bewoners en de zorgverleners aangelegd. Tussen de gebouwen wordt een openbaar binnenplein gerealiseerd. Woningstichting Venlo-Blerick verhuurt het hele complex aan zorgaanbieder Proteion. Deze stichting gaat hier zorg op maat leveren en verhuurt zowel de groepswoningen als de zorgappartementen. Voor de zorgappartementen  komen alleen mensen met een CIZ-indicatie in aanmerking.  Woningstichting Venlo-Blerick verwacht het complex begin 2012 te kunnen opleveren.

Jonge gehandicapten
In dezelfde straat is Woningstichting Venlo-Blerick afgelopen jaar gestart met de verbouwing van een bestaand pand ten behoeve van huisvesting van jonge lichamelijk gehandicapten. In het pand realiseert de woningstichting 7 appartementen en één gezamenlijke woonkamer. De ruime appartementen zijn voorzien van alle gemakken en beschikken over een grote woonkamer van circa 33 m2, een ruime slaapkamer en een eigen badkamer en keuken. Het pand wordt verhuurd aan de Stichting Pluryn. aangepaste keukenNa de oplevering, eind deze maand, gaat Pluryn hier 7 gehandicapte jongeren tussen de 18 en 25 jaar huisvesten en actief begeleiden. Pluryn gaf gisteren op de informatieavond aan in de derde week van april het pand in gebruik te nemen. Om alvast kennis te kunnen maken met hun toekomstige buren, waren er gisteren ook enkele cliënten van Pluryn aanwezig.

Woningstichting Venlo-Blerick maakte gisteren ook bekend dat, in samenwerking met de gemeente Venlo, de openbare ruimte tegenover het toekomstige appartementengebouw opnieuw wordt ingericht. Hier komen onder andere nieuwe parkeerplekken voor bezoekers en buurtbewoners. 

 

Deel deze pagina