Bouw Blok 't Schriksel gestart

Publicatiedatum: 29-07-2015

Onlangs zijn we samen met de gemeente Venlo en Bouwbedrijven Jongen gestart met weer een nieuwe bouwfase in Q4, Blok ’t Schriksel. Tussen de bouwblokken ‘t Perenhof en Blok Bergstraat komen 19 huurwoningen, 4 koopwoningen en 18 zorgappartementen. De afgelopen weken is gewerkt aan de fundering en kelder van de zorgappartementen. Na de bouwvak worden deze werkzaamheden weer opgepakt en wordt aansluitend gestart met de bouw van de overige woningen. De verwachte oplevering vindt in het tweede kwartaal van 2016 plaats.

Blok ’t Schriksel is de derde bouwfase in binnenstadswijk Q4. Het eerste project, Blok Bergstraat, leverden we in 2013 op. Een jaar later volgden Poppodium Grenswerk en het naastgelegen Perenhof. Met de bouw van Blok ’t Schriksel, daar precies tussenin, ontstaat een aaneengesloten bebouwd gebied van de Peperstraat tot aan de Bolwaterstraat.

Wonen en werken
De woningen in Blok ’t Schriksel bouwen we samen met Bouwbedrijven Jongen. De gemeente Venlo zorgt voor de herinrichting van de openbare ruimte.
Rondom een af te sluiten binnenterrein met ondergrondse parkeergarage komen in carrévorm de diverse woningtypes. In de bestaande vleugel achter de Sint-Jacobskapel bouwt Jongen 4 ruime loftwoningen in het koopsegment. Jongen bouwt eveneens een complex met 18 zorgappartementen voor stichting Daelzicht. Hier komen jonge mensen met een verstandelijke beperking te wonen.

Woonwenz realiseert in Blok ’t Schriksel 9 ruime eengezinswoningen en 10 atelierwoningen van 4 bouwlagen. De atelierwoningen hebben een speciale ruimte op de begane grond, waar een kantoor, galerie of kleine winkel van gemaakt kan worden. Hierdoor is combineren van wonen en werken mogelijk. Dit concept is al eerder toegepast in Blok Bergstraat en bleek zeer succesvol. Ook de loftwoningen van Jongen zijn voorzien van een aparte atelierruimte. Zowel de huur- als de koopwoningen beschikken over 3 of 4 slaapkamers en een eigen stadstuin aan het binnenterrein. De kale huurprijzen van de woningen liggen rond de € 700,- (exclusief servicekosten en aan de woning gekoppelde parkeerplaats). Huurtoeslag ontvangen is mogelijk. Geïnteresseerden kunnen zich via de website www.thuisinlimburg.nl inschrijven. De daadwerkelijke verhuur van de woningen start in de tweede helft van dit jaar. De verkoopprijzen van de loftwoningen gaan vanaf € 233.000 (v.o.n.). De verkoop loopt via makelaar Hauzer & Partners. 

Net als bij de andere bouwblokken in Q4, heeft ook ’t Schriksel een hoogwaardige architectuur met veel variatie in gevels, nokhoogten en kleur- en materiaalgebruik. De woningen aan het Maasschriksel refereren door hun uitstraling aan de oude handelshuizen die hier in het verre verleden stonden.

Sint Jacobskapel

Eveneens onderdeel van Blok 't Schriksel, is de monumentale Sint-Jacobskapel. Deze krijgt een nieuw invulling en gaat huisvesting bieden aan diverse kantoorfuncties, waaronder een architect en reclamebureau. tevens komt er een publiek toegankelijke 'huiskamer' waar kleine evenementen, zoals tentoonstellingen, wijnproeverijen of mini-concerten kunnen worden georganiseerd. Meer info op www.jacobskapel.nl

Bekijk hier een 360 graden impressie van Blok 't Schriksel

Deel deze pagina