Bouw Bremmerbos gestart

Publicatiedatum: 22-09-2011

Deze week is Woonwenz gestart met de bouw van het project Bremmerbos. Op de plek van de voormalige Bremflats komen 26 levensloopbestendige woningen.

Hiervan zijn er achttien bestemd voor de sociale verhuur en acht voor de sociale verkoop. Bijzonder is dat kopers zelf kunnen kiezen of zij hun woning levensloopbestendig of klassiek willen laten uitvoeren.

Doorstroming

Bremmerbos wordt grotendeels gebouwd op de open plek waar voorheen de Bremflats stonden. Hierdoor blijft het bos rondom de woningen vrijwel helemaal behouden. De gemeente knapt, mede op verzoek van de buurt, het bos op en legt voldoende wandelpaden aan. Op het terrein komen parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers. 

Met de bouw van de 26 woningen wil Woonwenz doorstroming in de wijk op gang brengen. Bouw Bremmerbos gestartDe nieuwe woningen, met name de huurwoningen, worden dan ook speciaal gebouwd voor senioren in de wijk. In de eerste plaats voor de oudere bewoners uit de Witte Woningen. Wanneer zij verhuizen, laten zij grote huurwoningen achter voor gezinnen met kinderen. Deze doorstroming zorgt voor een gevarieerde buurt voor diverse doelgroepen. De belangstelling is erg groot. Inmiddels hebben zich voor de huurwoningen al vele kandidaten uit de buurt gemeld. Woonwenz start dan ook vanaf volgende maand met de daadwerkelijke verhuur en toewijzing van de woningen.

Koper kiest uitvoering zelf

Bouw Bremmerbos gestartWaar de huurwoningen allemaal levensloopbestendig worden uitgevoerd, wil Woonwenz met de acht koopwoningen een bredere doelgroep aanspreken. Woonwenz heeft daarom een concept bedacht waarin de woningen eenvoudig aan te passen zijn aan de wensen van de toekomstige bewoners. Kopers kunnen tijdens de bouw kiezen tussen de levensloopbestendige variant of de klassieke variant. De prijs en grootte van de woning blijft gelijk. Bij de levensloopbestendige variant liggen, naast de ruime woonkamer met open keuken, ook de badkamer en grootste slaapkamer op de begane grond. Op de 1e verdieping bevinden zich in deze uitvoering nog twee slaapkamers en een berging. Kiest de koper voor de klassieke variant dan beschikt hij beneden over een zeer grote woonkamer met open keuken van bijna 50 m2 en een extra berging/hobbykamer. Op de 1e verdieping liggen de badkamer en twee slaapkamers.

Alle woningen, zowel de huurwoningen als de iets grotere koopwoningen, hebben een grote berging aan de voorzijde en een bijzonder plateauterras aan de achterzijde. Het terras is via een schuifdeur vanuit de woonkamer te bereiken en ligt iets boven het maaiveld. Hierdoor ontstaat het gevoel midden in het groen te zitten.

Toegankelijke prijzen

De verhuur- en verkoopprijzen van de woningen houdt Woonwenz in het sociale segment. Huurtoeslag is bij de huurwoningen mogelijk. Ook de koopwoningen liggen in het sociale segment. Dit betekent dat mensen met een bruto jaarinkomen tot € 48.000 deze woningen moeten kunnen kopen. De prijzen variëren van € 196.000 tot € 199.500. Geïnteresseerden in de koopwoningen kunnen zich nog melden bij Woonwenz. 

Als alles naar verwachting verloopt worden zowel de woningen als de openbare ruimte direct na de zomer van 2012 opgeleverd.

Deel deze pagina