Bouw tweede fase Park Rijnbeek gestart

Publicatiedatum: 18-09-2012

Deze week is Woonwenz begonnen met de bouw van 22 levensloopbestendige huurwoningen aan de Laaghuissingel in Venlo. Hiermee is gestart met de laatste fase van de realisatie van het nieuwbouwproject Park Rijnbeek. Woonwenz verwacht in de zomer van 2013 de woningen op te kunnen leveren.

In 2010 is Woonwenz gestart met de ontwikkeling van een prachtig, groen woongebied in Venlo-Noord-Oost, Park Rijnbeek. Eind vorig jaar rondde Woonwenz fase 1 af met de oplevering van de appartementengebouwen Markies Spinola en Hertogin Isabella. Direct daarna werd de naastgelegen oude basisschool SBO De Opstap gesloopt. Deze school is inmiddels naar de tegenover gelegen Talentencampus verhuisd. Op de plek van de oude school is nu gestart met de tweede fase van het project, 22 levensloopbestendige huurwoningen in het middelhoge huursegment. Net als de appartementen uit de eerste fase, worden ook deze woningen verhuurd door dochteronderneming Maesteyn.

Geschikt voor diverse doelgroepen
Park Rijnbeek kenmerkt zich doordat zowel de appartementen uit Bouw tweede fase Park Rijnbeek gestartfase 1 als de grondgebonden woningen uit fase 2, geschikt zijn voor diverse doelgroepen. Huurders kunnen er tot op hoge leeftijd blijven wonen. De 22 grondgebonden woningen hebben een volledig woonprogramma op de begane grond, maar ook op de eerste verdieping is voldoende ruimte voor extra slaapkamer(s). De woningen zijn daarmee geschikt voor bijvoorbeeld jonge gezinnen, tweeverdieners én senioren. Er is volop keus. Het bouwplan telt diverse woningtypes met gebruiksoppervlaktes die variëren van 107 tot 154 m2. Alle woningen hebben een ruime woonkamer met open keuken. De oppervlaktes van deze riante leefruimtes lopen bij sommige types op tot bijna 50 m2. Op de begane grond bevinden zich verder nog een grote slaapkamer, het toilet, een volledig betegelde badkamer met douche, wastafel en tweede toilet en twee of drie bergruimtes/ hobbyruimtes. Op de eerste verdieping bevinden zich een of Bouw tweede fase Park Rijnbeek gestarttwee extra slaapkamers en een techniekruimte. De woningen hebben allemaal een terras of binnenpatio.

Een groen stukje Venlo
Samen met de 22 woningen levert Woonwenz ook het park rondom de woningen op. Park Rijnbeek is ingericht met veel groen, wandelpaden, wadi’s, bankjes en kunst. Met de afronding van het project wordt ook het kunstwerk van Tom Smetsers, gebaseerd op het kanaalplan Fossa Eugeniana, voltooid. Dit kunstwerk, dat net als het bouwplan dus ook in twee fases wordt opgeleverd, bestaat uit diverse onderdelen van glas en cortenstaal. Het “loopt” als het ware door het gehele park.

Verhuur
De eerste 11 woningen zijn reeds verhuurd. De verhuur van de volgende 11 is inmiddels gestart. Geïnteresseerden kunnen zich nog inschrijven dochteronderneming Maesteyn.

Deel deze pagina