Bouw woningen Wal Arcen gestart

Publicatiedatum: 20-02-2018

De bouw van 12 sociale huurwoningen aan de Wal in Arcen is gestart. Deze week worden de funderingspalen geboord. Het bouwplan is het eerste in een serie van zes kleinschalige nieuwbouwprojecten die de komende maanden gebouwd worden.

De Wal
Op de locatie Wal in Arcen realiseren we drie traditionele eengezinswoningen en negen levensloopbestendige woningen. Deze laatste woningen hebben de slaapkamer en badkamer op de begane grond en zijn daardoor ook geschikt voor senioren die minder goed ter been zijn. Op de eerste verdieping kunnen nog eens één of twee slaap- of werkkamers gerealiseerd worden. De eengezins-woningen hebben een klassieke indeling met drie slaapkamers en de badkamer op de eerste verdieping. De huurprijzen van de te bouwen woningen variëren tussen de c.a. 597 en 640 euro per maand. Huurtoeslag ontvangen is mogelijk, afhankelijk van onder andere het huishoudinkomen. De verhuur van de woningen start deze maand via verhuurplatform http://www.thuisinlimburg.nl .

Ruim 150 nieuwe woningen in 2018
Woonwenz bouwt dit jaar ruim 150 nieuwe sociale huurwoningen in (voornamelijk) de gemeente Venlo. Vanaf 2019 komen daar nog eens enkele honderden woningen bij. Onderdeel van de plannen is de bebouwing van zes kleinere bouwterreinen die samen als één project zijn aanbesteed bij Heijmans. De aannemer bouwt deze in totaal 77 huurwoningen en 12 koopwoningen in één bouwstroom, direct achter elkaar. De grondwerkzaamheden zijn inmiddels op nagenoeg alle locaties afgerond. Vandaag wordt begonnen met het boren van de funderingspalen. Vervolgens start begin maart de daadwerkelijke ruwbouw van de woningen. Omdat het om conceptbouw gaat, worden de wanden van de woningen al in de fabriek geproduceerd en in zijn geheel naar de bouwlocaties vervoerd. De ruwbouw van één nieuwbouwwoning staat daardoor al binnen enkele dagen. Wanneer de casco’s van alle woningen op één bouwlocatie gereed zijn, start Heijmans met de afbouw en wordt tegelijkertijd op een andere bouwlocatie met de ruwbouw gestart. 

We hebben er in overleg met Heijmans voor gekozen om te beginnen aan de Wal, omdat de Arcenaren al lange tijd wachten op een invulling van dit lege bouwterrein. Na de Wal volgen de bouwlocaties aan de Zwingellaan in Melderslo, Doctor Derckxstraat in Venlo-Oost (De Ruit), Rummerkampstraat in Venlo-Noord, Zoutmetersstraat e.o. in Venlo-Noord en de Dautzenbergstraat in Blerick.

We verwachten de woningen in Arcen al deze zomer, nog vóór de bouwvak, op te kunnen leveren.

 

Klik hier voor meer informatie, de verhuurbrochure, bewonerspresentatie en tekeningen.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden