Bouw zorgappartementen Wachtpoststraat gestart

Publicatiedatum: 24-03-2011

Onlangs is gestart met bouwwerkzaamheden op de locatie van het voormalig HAVAM gebouw aan de Wachtpoststaat. Op deze locatie realiseert Woonwenz in samenwerking met zorg- en serviceaanbieder Proteion Thuis 17 zorgappartementen en 5 groepswoningen.

Woonwenz is momenteel op diverse locaties in Venlo bezig met de realisatie van zorgwoningen en seniorenwoningen. Daarmee speelt zij in op de huidige én toekomstige vraag aan woningen voor senioren die nu of later zorg nodig hebben. In Maaswaard wordt bijvoorbeeld eind dit jaar Crescendo opgeleverd en het hoogste punt van het Wozoco in Park Rijnbeek wordt dit voorjaar bereikt. Onlangs is Woonwenz ook gestart met de realisatie van de geplande zorgwoningen aan de Wachtpoststraat. Architectenbureau Mevissen en Partners ontwierp op deze locatie, aan de rand van de Venlose binnenstad, een complex met verschillende bouwhoogtes, veel glas en opvallende accenten in de gevel. Het gebouw telt op het hoogste punt 4 bouwlagen en krijgt een voor iedereen toegankelijk binnenplein met veel groen en een design lichtmast. Aan de achterzijde komt een afgesloten parkeerterrein.

 

Zorgappartementen
In het gebouw komen onder andere 17 zorgappartementen voor de sociale huur. De appartementen zijn bedoeld voor senioren met een zorgindicatie die nog goed zelfstandig kunnen wonen. Wanneer nodig krijgen zij ondersteuning. Incidenteel of wanneer gewenst meerdere malen per dag. De appartementen zijn circa 80 m2 en hebben onder andere twee slaapkamers en een ruime woonkamer met open keuken. Elk appartement beschikt over een balkon van ongeveer 8 m2 groot dat uitkijkt op het binnenplein. Woonwenz verhuurt de 17 appartementen rechtstreeks aan senioren met een zorgindicatie, deze worden door zorgaanbieder Proteion Thuis toegewezen. Proteion Thuis levert in heel Noord- en Midden Limburg diensten op het gebied van wonen, zorg en welzijn. In Venlo is de zorgaanbieder tot nu toe vooral bekend van het Proteion Thuiszorg wijkteam. 

 

Groepswoningen
In het gebouw komen tevens 5 groepswoningen voor ieder 7 dementerende senioren die op voortdurende zorg zijn aangewezen. Ook deze woningen verhuurt Woonwenz aan Proteion Thuis. In de groepswoningen levert Proteion 24 uur per dag zorg. De groepswoningen zijn huiselijk ingericht met een ruime woonkamer met balkon en leefkeuken en 7 slaapkamers voor de bewoners. De verplegers en verzorgers van dit kleinschalige team staan wanneer nodig ook paraat voor de bewoners van de zorgappartementen.

 

Met de bouw van het nieuwe complex, krijgt de locatie na lange tijd weer een nieuwe woonbestemming. Woonwenz sloopte hier enkele jaren geleden het voormalige HAVAM-gebouw, De Wachtpost. In dit gebouw verhuurde de woningstichting jarenlang kamers aan studenten en later asielzoekers. Achter het gebouw lagen 11 kleine eengezinswoningen. Vanwege de fysieke en sociale achteruitgang van zowel het Havam-gebouw als de woningen, werden de panden in 2008 gesloopt. Het nieuwe gebouw krijgt een vriendelijke, gemoedelijke uitstraling en wordt naar verwachting in de zomer van 2012 opgeleverd. De gemeente Venlo maakt werk van de openbare ruimte, inclusief parkeervoorzieningen, rondom het complex.

 

Geïnteresseerden in de zorgwoningen kunnen voor meer informatie contact opnemen met het Zorgloket van Proteion Thuis via telefoonnummer (0475) 850 360.

Deel deze pagina