Buitenlandse studenten nemen intrek in flats Koninginnesingel

Publicatiedatum: 20-09-2012

Elf buitenlandse masterstudenten hebben de sleutel gekregen van hun splinternieuwe kamer aan de Koninginnesingel. Woonwenz realiseerde in het tweede appartementenblok in krap anderhalve maand tijd vijftien gemeubileerde en gestoffeerde studentenkamers, verdeeld over vijf appartementen. De nieuwe bewoners studeren allemaal tijdelijk aan de Fontys Hogeschool Venlo. Over anderhalve maand volgen nog acht buitenlandse bachelorstudenten van Fontys, die hun intrek nemen in het naastgelegen eerste blok. In dit eerste blok is de corporatie inmiddels een heel eind met de realisatie van de onderdoorgang en de sloop van enkele garageboxen ten behoeve van een nieuw fietspad.

Traditionele én gemeubileerde studentenkamers
Nu het nieuwe studiejaar is aangebroken, heeft weer een nieuwe lichting studenten zijn intrek genomen in de studentenkamers van Woonwenz aan de Koninginnesingel. Vorig jaar is de corporatie gestart met de renovatie van de flats. In het eerste blok realiseerde Woonwenz op de begane grond een studentensociëteit (The Hub) met een studenteninformatiepunt. De appartementen daarboven werden geschikt gemaakt voor de huisvesting van circa zestig studenten. Ieder appartement telt twee of drie studentenkamers. Het eerste blok is grotendeels bedoeld voor ‘traditionele’ studentenhuisvesting, maar heeft ook enkele volledig ingerichte en gemeubileerde kamers voor buitenlandse studenten. In november nemen acht buitenlandse bachelorstudenten van Fontys hier hun intrek. Het naastgelegen tweede blok is onlangs nog door Woonwenz gerenoveerd. In dit blok liggen zowel regulier verhuurde maisonnettes als gestoffeerde en gemeubileerde studentenkamers. Deze kamers worden allemaal verhuurd aan buitenlandse studenten.  (meer over Studentenkamers van Woonwenz, klik dan hier)

SpoedklusBuitenlandse studenten nemen intrek in flats Koninginnesingel
De realisatie van de vijftien kamers in het tweede blok is in slechts anderhalve maand gerealiseerd. In de zomer bleek dat er fors meer bachelor- en masterstudenten uit het buitenland naar Venlo wilden komen dan dat er kamers beschikbaar waren. Fontys Venlo vroeg Woonwenz daarom of de corporatie op korte termijn gestoffeerde en gemeubileerde kamers kon leveren. Omdat Woonwenz destijds nog bezig was met de renovatie van het appartementenblok, konden vijf nog niet verhuurde maisonnettes hiervoor omgebouwd en ingericht worden. Vorige week hebben de eerste elf studenten de sleutel ontvangen van Fontys. De nieuwe, tijdelijke, bewoners komen o.a. uit Azië, Oost-Europa en Afrika.

Fase 2 Kloosterkwartier volop in uitvoering
De oplevering van de studentenkamers is niet de enige activiteit in het Kloosterkwartier. Woonwenz is al sBuitenlandse studenten nemen intrek in flats Koninginnesingelinds 2005 actief in dit gebied. Onlangs leverde de corporatie het café met bovenwoning ‘De Klep’  aan de Keizerstraat op. Vorige week opende het speciaalbier café officieel haar deuren. Aan de Koninginnesingel werkt Woonwenz momenteel ook aan een onderdoorgang door het eerste appartementenblok. Deze tunnel is noodzakelijk, omdat op die plek een nieuw fietspad moet komen dat de Koninginnesingel en de Nieuwstraat verbindt. Afgelopen week startte Woonwenz om die reden ook met de sloop van drie garageboxen die achter het appartementenblok liggen. De tunnel moet in november klaar zijn, waarna de gemeente start met de aanleg van het nieuwe fietspad. Het fietspad aan het Vleesplein verdwijnt vervolgens.

De werkzaamheden aan en rondom de Koninginnesingel maken onderdeel uit van fase 2 van de herontwikkeling van het Kloosterkwartier.

Deel deze pagina