Buurtbemiddelaars gezocht

Publicatiedatum: 10-11-2011

Voor het project Buurtbemiddeling, waaraan ook Woonwenz een bijdrage levert, is de gemeente Venlo op zoek naar nieuwe buurtbemiddelaars.

In mei 2008 is de gemeente Venlo in samenwerking met de Venlose woningcorporaties gestart met het project “Buurtbemiddeling”. Mensen met buurt- of burenproblemen kunnen een buurtbemiddelaar inschakelen om een beginnend conflict weer bespreekbaar te maken. Het werkgebied is de gehele gemeente Venlo. Woonwenz ondersteunt het project en heeft er zeer positieve ervaringen mee. Door buurtbemiddelaars lopen burenruzies namelijk minder vaak uit de hand. Dit heeft een positief effect op de leefbaarheid in de wijken. 

Buurtbemiddeling is op zoek naar nieuwe vrijwilligers om het team bemiddelaars te versterken.

Burenruzie... Het begint vaak met iets kleins; geluidsoverlast, overhangende takken of een auto die verkeerd geparkeerd staat. Buurtbemiddeling is in veel gevallen een goede manier om het conflict dat tussen buren is ontstaan op te lossen. Buurtbemiddelaars brengen mensen met elkaar in contact en zorgen dat de bestaande problemen bespreekbaar worden. De bemiddelaar leidt het gesprek in goede banen. Uiteindelijk zijn het de buren zelf die het probleem oplossen.

Buurtbemiddeling is nuttig, afwisselend werk en neemt slechts enkele uren per maand in beslag. Dit kan zowel ’s avonds als overdag zijn. Mensen mogen dit zelf invullen. Bemiddelaars hebben het hart op de goede plaats, kunnen goed luisteren en kunnen een gesprek op gang houden en zijn oplossingsgericht. Verder moeten de buurtbemiddelaars achttien jaar of ouder zijn en krijgen zij een basistraining “buurtbemiddeling” aangeboden. Daarna gaan ze op stap met een ervaren buurtbemiddelaar. Na enkele casussen gedaan te hebben mogen de nieuwe bemiddelaars met een nieuwe partner op stap.

Bent u geïnteresseerd om buurtbemiddelaar te worden? Neem dan contact op met Vera Valkenaars van de Gemeente Venlo voor meer informatie of geef u op voor een vrijblijvende informatieavond (077-4729114 of 06-40751120).  

Deel deze pagina