Buurtbemiddelaars gezocht!

Publicatiedatum: 12-10-2021

Stichting Buurtbemiddeling Venlo is op zoek naar nieuwe vrijwilligers om het team bemiddelaars te versterken

 

Burenruzie, het begint vaak met iets kleins. Geluidsoverlast, overhangende takken of een auto die verkeerd geparkeerd staat. Buurtbemiddeling is in veel gevallen een goede manier om het conflict dat tussen buren is ontstaan, op te lossen. De buurtbemiddelaar brengt mensen met elkaar in contact en zorgt dat de bestaande problemen bespreekbaar worden. Hij of zij leidt het gesprek in goede banen. Uiteindelijk zijn het de buren zelf die het probleem oplossen.

BESPREEKBAAR

Mensen met buurt– of burenproblemen kunnen een buurtbemiddelaar inschakelen om een startend conflict (weer) bespreekbaar te maken. Het werkgebied is de hele gemeente Venlo.

NUTTIG

Buurtbemiddeling is nuttig, afwisselend werk en neemt slechts enkele uren per maand in beslag. Dit kan zowel `s avonds als overdag zijn. Je kunt dit zelf invullen. Bemiddelaars hebben het hart op de goede plaats, kunnen goed luisteren, een gesprek op gang houden en zijn oplossingsgericht. Verder moeten de buurtbemiddelaars 18 jaar of ouder zijn. Om goed voorbereid te zijn, krijg je een basistraining “buurtbemiddeling” aangeboden. Daarna ga je op stap met een ervaren buurtbemiddelaar. Na enkele casussen gedaan te hebben kun je met elke collega bemiddelaar op stap.

Ben jij de persoon die wij zoeken? Neem dan contact op met Tülay Arslan, coördinator Stichting Buurtbemiddeling Venlo, telefoonnummer: 077-359 65 65 of mail naar infobuurtbemiddelingvenlonl

 

Wil je meer weten over wat je zelf kunt doen en wat wij doen als je overlast hebt van anderen? Bekijk dan hier onze animatie en brochure. 

 

Deel deze pagina