Buurtpark Venlo-Noord fase 2 geopend

Publicatiedatum: 21-05-2014

Vanmiddag werd het buurtpark in Venlo-Noord feestelijk geopend met de onthulling van een kunstwerk. Kinderen van Basisschool Kleurrijk maakten in de Week van de Amateurkunst samen met bewoners uit de wijk en betrokken partijen uit het plangebied het kunstwerk. Het thema was Respect en Toekomst.

Het ontwerp van het buurtpark is in de afgelopen planperiode samen met bewoners van Venlo-Noord fase 2, gemeente en Woonwenz tot stand gekomen. Eind 2013, begin 2014 leverde Woonwenz de eerste 18 huurwoningen rondom het buurtpark aan de Schutroestraat en Rummerkampstraat op. De aanplant en inrichting van het park kon vanwege het jaargetijde pas na de oplevering van de eerste huurwoningen plaatsvinden. Diverse natuurlijke speelvoorzieningen, zoals een speelboom, klimboom, zandheuvel en picknickplek zijn vervolgens in het park aangebracht. De opening van het park werd in samenwerking met gemeente, Basisschool Kleurrijk, de buurt en het Jongerenwerk van Wel.kom georganiseerd.

Buurtpark Venlo-Noord fase 2 geopendVolgende bouwfase

Binnenkort wordt er gestart met de bouw van de overige 30 levensloopbestendige- en eengezinswoningen. Aannemer Jongen Venlo gaat in het plangebied naast de huurwoningen ook 13 koopwoningen bouwen, die zij verkoopt. Naar verwachting worden de woningen in het najaar opgeleverd en zal in 2017 de gebiedsontwikkeling Venlo-Noord fase 2 in zijn totaliteit worden afgerond. De huurwoningen die in Venlo-Noord fase 2 worden gebouwd zijn primair bedoeld voor de huidige bewoners die in de wijk willen blijven wonen.

Deel deze pagina