Deelname Toon Hermans Huis geeft Ride for the Roses Venloos tintje

Publicatiedatum: 01-09-2010

Woningstichting Venlo-Blerick en Toon Hermans Huis rijden samen fietstocht voor kankerbestrijding

Onder het motto  ‘Dit doen we samen’ doen Woningstichting Venlo-Blerick en het Toon Hermans Huis samen mee aan de fietstocht The Ride for the Roses, zondag 5 september aanstaande. In totaal fietsen 90 mensen van beide organisaties mee. De Domani Foundation en Woningstichting Venlo-Blerick hebben de deelname financieel mogelijk gemaakt.
De deelnemers van beide organisaties fietsen samen de 30 of 55 kilometer lange fietstocht. 30 medewerkers van Venlo-Blerick verschijnen aan de start . Van het Toon Hermans Huis, het open centrum  voor mensen met kanker en hun naasten, fietsen 60 medewerkers en bezoekers mee. Onder hen vele (ex)kankerpatiënten.

Domani Foundation
Woningstichting Venlo-Blerick en het Toon Hermans Huis zijn beide actief in het Kloosterkwartier en trokken al eerder samen op. Het was de wens van vele gasten van het Toon Hermans Huis om de fietstocht, waarmee geld ingezameld wordt voor KWF Kankerbestrijding, te rijden. Hiermee zou de fietstocht ook een echt Venloos tintje krijgen. Deelname met een eigen bedrijventeam was echter financieel niet mogelijk. Woningstichting Venlo-Blerick besloot daarop bij te springen en stelde voor de fietstocht samen als één team te rijden. De kosten voor deelname en de fietskleding worden deels betaald door de woningstichting. Het andere deel komt uit het fonds van de Domani Foundation. Dit fonds is door de woningstichting na de opening van Domani opgericht om de maatschappelijke en culturele organisaties in het Kloosterkwartier, zoals het Toon Hermans Huis, financieel te ondersteunen.

Steun aan landelijk én lokaal goed doelDeelname Toon Hermans Huis geeft Ride for the Roses Venloos tintje
Woningstichting Venlo-Blerick heeft er bewust voor gekozen haar sponsorgeld op deze manier in te zetten, omdat deelname op deze wijze niet alleen het landelijke goede doel  KWF ondersteunt, maar ook  het lokale Toon Hermans Huis. Vanwege haar betrokkenheid bij Venlo én het Kloosterkwartier, vindt de woningstichting deze wijze van sponsoring goed bij haar passen. Arnold van Hoof directeurbestuurder van de woningstichting: “Wij wilden de Ride for the Roses steunen, maar niet door enkel geld over te maken ten behoeve van het KWF, waarmee onderzoek naar het voorkomen van kanker gefinancierd wordt. We wilden namelijk ook het Toon Hermans Huis, dat voor velen een steun en toeverlaat is in begeleiding en nazorg van kankerpatiënten en hun naasten, zichtbaar maken. Met een team van 90 betrokkenen die zich in willen zetten om het Toon Hermans Huis zichtbaar te maken, is dit gelukt”
Voor de meeste deelnemers van het Toon Hermans Huis heeft het rijden van the Ride for the Roses ook een emotionele lading. Medewerkster Cor Jaspers van het Toon Hermanshuis: “Voor onze deelnemers, gasten en medewerkers, betekent het kunnen rijden van de tocht erg veel. Enkele gasten worden momenteel behandeld voor kanker. Ondanks de energie die dit kost, willen ze zich tot het uiterste inspannen om anderen voor de ziekte die hen getroffen heeft, in de toekomst te behoeden. Ook onze medewerkers weten als geen ander wat de ziekte teweeg kan brengen. Voor zowel gasten als medewerkers geldt immers, “Dit doen we samen”.

Deel deze pagina