Doe mee met de prijsvraag Onze Buurt

Publicatiedatum: 19-01-2012

In 2012 gaan de Limburgse corporaties, verenigd in het Oranjefonds Ons Limburg, samen met de Limburgse kranten en omroep L1, op zoek naar de beste initiatieven uit de Limburgse buurten. Wijkbewoners worden uitgedaagd om ideeën voor hun buurt aan te dragen voor de prijsvraag ‘Onze Buurt’. De winnaar(s) kunnen maar liefst 50.000 euro winnen om het initiatief tot uitvoering te brengen!

100 jaar Ons Limburg
In 2012 bestaat het fonds Ons Limburg, waarin ook Woonwenz deelneemt, honderd jaar. Om dat te vieren is het initiatief ontstaan om samen met dagblad De Limburger, het Limburgs Dagblad en L1 de prijsvraag ‘Onze Buurt’ in Limburg uit te schrijven. De prijsvraag heeft tot doel om mooie initiatieven die in wijken ontstaan te belonen en tot uitvoering te kunnen brengen.

Ons Limburg is van mening dat de directe woonomgeving voor mensen van groot belang is als het gaat om het opdoen van sociale contacten en het ontplooien van culturele en sportieve activiteiten.  Ontmoeten, ontspannen, wonen, leven: dat is de essentie van een buurt. De overheid en ook woningcorporaties hebben een verantwoordelijkheid om de wijken leefbaar te houden, maar ook de bewoners zelf kunnen hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Ondanks de toenemende individualisering van de samenleving, geloven de Limburgse corporaties nog steeds in de betrokkenheid van de bewoners bij hun eigen buurt. Wie trots wil zijn op de eigen buurt, moet zelf initiatief nemen, anderen op sleeptouw nemen en de handen uit de mouwen steken. Om dat te stimuleren gaan de woningcorporaties op zoek naar de beste, mooiste en meest originele initiatieven die de leefbaarheid in de wijken bevorderen en die (groepen) mensen samenbrengen.Het kan gaan om een fysieke facelift van de buurt,  maar het gaat zeker ook om het bevorderen van de sociale samenhang in de wijk.

Schrijf je in vóór 1 april aanstaande!
Wijkbewoners kunnen hun ideeën aanmelden tot 1 april 2012. Kijk op de website www.onzebuurt.eu voor meer informatie en het downloaden van het aanmeldformulier. Een jury, onder voorzitterschap van de directeur van het Oranjefonds, beoordeelt alle inzendingen. Uiteindelijk worden er later dit jaar één of meerdere winnaars gekozen die maximaal € 50.000 winnen.

De Limburgse kranten en L1 (in het programma ‘Goeiemiddag Limburg’) volgen de wedstrijd op de voet. Ook de projecten van de winnaars worden, later in 2012, van idee tot uitvoering in woord en beeld gebracht.

Woonwenz daagt ‘haar wijkbewoners’ in Venlo, Blerick, Arcen, Velden en Lomm uit om te komen met fantastische initiatieven! Heeft u een goed idee en heeft u hulp van ons nodig om het plan goed uit te werken? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen via onze Klantenservice 077-389 31 31 of infowoonwenznl

Deel deze pagina