Doe mee met de prijsvraag Onze Buurt

Publicatiedatum: 17-04-2013

Ook dit jaar zet Vereniging Ons Limburg, waarin Woonwenz deelneemt, in samenwerking met het Oranjefonds de prijsvraag voor het beste buurtplan in Limburg uit. De vereniging wil met de initiatieven de leefbaarheid in de wijken bevorderen. Voor het beste buurtplan ligt een startkapitaal van € 50.000 klaar om het plan tot uitvoering te brengen. We vinden het belangrijk dat mensen in wijken samen werken aan de verfraaiing van de wijk en samenhang opzoeken.

Schrijf je in vóór 1 juli aanstaande!

Wijkbewoners kunnen hun ideeën aanmelden tot 1 juli 2013. Doe mee en schrijf je buurt, club, vriendengroep of straatcomité vandaag nog in. We zoeken de mooiste, beste, succesvolste en leukste Limburgse sociale initiatieven. Het kan gaan om een fysieke facelift van de buurt,  maar het gaat zeker ook om het bevorderen van de sociale samenhang in de wijk.

Vorig jaar won het Zoneparc van basisschool Klingerberg in Blerick de Onze Buurt-prijs. Van het geld dat de school prijsvraag Onze Buurtwon is het multifunctionele plein gemaakt. Niet alleen de kinderen van de school spelen er, ook de buurt is welkom. Dat was precies de reden waarom dit plan won: het verbindt mensen en verfraait de wijk.

De Limburgse kranten en L1 (in het programma ‘Goeiemiddag Limburg’) volgen de prijsvraag op de voet. Ook de projecten van de winnaar(s) worden, later in 2013, van idee tot uitvoering in woord en beeld gebracht.


Bijdrage voor de woonomgeving

De directe woonomgeving is voor mensen van groot belang als het gaat om het opdoen van sociale contacten en het ontplooien van culturele en sportieve activiteiten, stelt Ons Limburg.  Ontmoeten, ontspannen, wonen, leven: dat is de essentie van een buurt. De verantwoordelijkheid om de wijken leefbaar te houden ligt bij de overheid, woningcorporaties en andere maatschappelijke instanties, maar ook de bewoners zelf kunnen hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Wie trots wil zijn op de eigen buurt, moet zelf initiatief nemen, anderen op sleeptouw nemen en de handen uit de mouwen steken. De prijsvraag Onze buurt kan hier aan bijdragen en elkaar samenbrengen. 

Meer informatie

Kijk op de website www.onzebuurt.eu voor meer informatie en het downloaden van het aanmeldformulier. Of download de informatie via de onderstaande widget. Een jury, onder voorzitterschap van de directeur van het Oranjefonds, beoordeelt alle inzendingen. Uiteindelijk worden er later dit jaar één of meerdere winnaars gekozen die maximaal € 50.000 winnen.

In 2012 bestond het fonds Ons Limburg honderd jaar. Om dat te vieren ontstond het initiatief om samen met dagblad De Limburger, het Limburgs Dagblad en L1 de prijsvraag ‘Onze Buurt’ in Limburg uit te schrijven. De prijsvraag heeft tot doel om mooie initiatieven die in wijken ontstaan te belonen en tot uitvoering te kunnen brengen.

Woonwenz daagt ‘haar wijkbewoners’ in Venlo, Blerick, Arcen, Velden en Lomm uit om te komen met fantastische initiatieven! Heeft u een goed idee en heeft u hulp van ons nodig om het plan goed uit te werken? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen via onze Klantenservice 077-389 31 31 of infowoonwenznl.  

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden