Drugspand maakt plaats voor appartementen

Publicatiedatum: 02-04-2009

Op de Martinusstraat kocht de woningstichting ten behoeve van de leefbaarheid een drugspand. Dit pand wordt binnenkort gesloopt, waarna er passende nieuwbouw gerealiseerd wordt.

Naast de voormalige Rijks HBS aan de Martinusstraat, gaat Woningstichting Venlo-Blerick om leefbaarheidsredenen een pand slopen. Het gat in de monumentale straat wordt ingevuld met in het gevelritme passende nieuwbouw.

Enige tijd geleden kocht Woningstichting Venlo-Blerick aan de Martinusstraat in de binnenstad van Venlo een particulier pand aan. In en rond het pand was sprake van drugshandel, wat de leefbaarheid in het gebied niet ten goede kwam. Naast het pand ligt de rijksmonumentale voormalige HBS, die Woningstichting Venlo-Blerick in de jaren negentig redde van mogelijke sloop. In het voormalige schoolgebouw realiseerde Venlo-Blerick bijzondere appartementen en kantoorruimtes.

Omdat Woningstichting Venlo-Blerick naast de kwaliteit van haar panden zich ook verantwoordelijk voelt voor de directe woonomgeving werd het pand opgekocht en voorlopig dichtgemaakt. Drugspand maakt plaats voor appartementenVervolgens werd bekeken of het pand gerenoveerd dan wel gesloopt moest worden. Omdat het pand qua uitstraling en indeling storend was in het straatbeeld en bovendien ook niet geschikt bleek voor renovatie, wordt het in de zomer gesloopt. Direct na de sloop start de bouw van een nieuw pand dat qua uitstraling past tussen de, veelal monumentale, panden in de Martinusstraat. In het nieuwe pand komen vier appartementen in het middelhoge huursegment. De dochteronderneming van Woningstichting Venlo-Blerick, Maesteyn, gaat de appartementen verhuren.

De nieuwe appartementen variƫren in grootte van 64 m2 tot 86 m2 en hebben een luxe keuken voorzien van apparatuur. Alle appartementen beschikken over een balkon of een patio en een eigen berging. Het nieuwe pand is ontworpen door Silvrants architecten. Hoewel de gevel modern oogt, past deze qua uitstraling goed in het straatbeeld tussen de monumentale panden. Het ontwerp is inmiddels goedgekeurd door de Commissie Stadskwaliteit.

De ingreep die de woningstichting uitvoert past binnen haar missie om het stadscentrum aantrekkelijker te maken voor wonen, werken en recreĆ«ren. 
Na de sloop, in juni dit jaar, start de woningstichting direct met de nieuwbouw, zodat er maar kort sprake is van een lege plek. De appartementen worden naar verwachting in de zomer van 2010 opgeleverd.

Deel deze pagina