Een unieke jas voor Crescendo

Publicatiedatum: 07-12-2010

Afgelopen maand bereikte Woningstichting Venlo-Blerick het hoogste punt van de bouw van Crescendo, Maaswaard. Op 35 meter hoogte werden de wanden van de 10e verdieping gestort. De echte mijlpaal voor de woningstichting is echter de start van ‘het bekleden’ van Crescendo. Het luxe woongebouw, dat er nu nog kaal bijstaat, krijgt een bijzondere ‘jas’ van onder meer basaltlava en glas.

Allure aan de Maas
De bouw van Crescendo vordert gestaag. In het gebouw realiseert Woningstichting Venlo-Blerick samen met De Zorggroep 74 luxe huurappartementen, 42 zorgappartementen, 5 groepswoningen, een Grand Café en diverse andere voorzieningen. Crescendo is voor Woningstichting Venlo-Blerick het meest prestigieuze, en duurste, gebouw dat zij in haar meer dan honderdjarige geschiedenis heeft ontwikkeld. Het is meteen duidelijk dat de woningstichting niet op wooncomfort en uitstraling bezuinigd heeft, om in het ruime aanbod van appartementen in Venlo op prijs te kunnen concurreren. Juist nu is duurzame toekomstwaarde en monumentaliteit van groot belang. Het naastliggende Nedinsco is straks een schitterend en voor Nederland uniek rijksmonument. Crescendo zal, met haar vier torens, diezelfde ‘voornaamheid’ uitstralen en net als Nedinsco totaal autonoom in materiaal en architectuur zijn.
De voorname uitstraling dankt Crescendo onder meer aan haar bijzondere bekleding, een combinatie van grijze basaltlava (natuursteen), glas en modern, hoogwaardig betoncomposiet. Woningstichting Venlo-Blerick reisde samen met de aannemer en architectenbureau Benthem Crouwel, voor een inspectie van het materiaal, af naar de Eifel, waar de natuursteen geproduceerd wordt. Omdat iedere natuurstenen plaat anders van structuur is, moest heel precies bekeken worden welke combinatie van platen het mooiste effect geeft.
Inmiddels zijn alle circa 3.500 natuurstenen platen gemaakt en is gestart met de montage. Woningstichting Venlo-Blerick verwacht tot en met mei nodig te hebben voor de bekleding van het hele gebouw.
De eindoplevering van Crescendo staat gepland voor eind volgend jaar. De verhuur van de appartementen verloopt, ondanks de huidige woningmarkt, voorspoedig. Alle zorgappartementen zijn verhuurd aan De Zorggroep. Ook de verhuur van de 74 luxe appartementen is gestart. Nu, één jaar voor de oplevering, is reeds de helft van de appartementen verhuurd. Geïnteresseerden kunnen zich nog altijd melden bij dochteronderneming Maesteyn.

Deel deze pagina