Eerste fase Park Rijnbeek bijna gereed

Publicatiedatum: 27-10-2011

Eind dit jaar wordt de eerste fase van Park Rijnbeek opgeleverd. Naast de realisatie van twee bijzondere woongebouwen, investeert Woonwenz ook in de inrichting van een park rondom de woongebouwen.

Onderdeel daarvan is een huzarenstukje dat vandaag op de planning stond, de verplanting van een beeldbepalende, zeventig ton wegende watercypres. 

Markante woongebouwen

Medio 2013 moet Park Rijnbeek, op de hoek van de Laaghuissingel en Rijnbeekstraat, helemaal klaar zijn. De eerste fase wordt nog dit jaar afgerond met de oplevering van twee markante woongebouwen, Markies Spinola (41 luxe huurappartementen) en Hertogin Isabella (woonzorgcomplex met 61 huurappartementen en zorgvoorzieningen). De gebouwen beschikken beide over een eigen ondergrondse parkeergarage en zijn vernoemd naar de Spaanse regentes en markies onder wiens leiding het nooit voltooide kanaal Fossa Eugenia in het gebied Rijnbeek werd aangelegd. De meeste appartementen zijn inmiddels verhuurd door de dochteronderneming van Woonwenz, Maesteyn. Eind november / begin december ontvangen de nieuwe bewoners de sleutel van hun woning. 

Een nieuwe plek voor de watercypres 

De appartementengebouwen komen te liggen in een verkeersluw park van zeer hoge kwaliteit met wandelpaden, bankjes en groenvoorzieningen. Eerste fase Park Rijnbeek bijna gereedWoonwenz levert het deel van het park dat rondom de woongebouwen ligt ook nog dit jaar op. Inmiddels zijn de wandelpaden aangelegd en vanaf volgende maand start de aanplant van het groen. Er is bewust gekozen niet alleen nieuw groen aan te planten, maar ook veel oorspronkelijke bomen en planten te behouden. Op die manier ontstaat een gevarieerd park. Vooraf hebben gemeente en Woonwenz zorgvuldig bekeken welke bomen behouden kunnen blijven en eventueel verplant moeten worden. In sommige gevallen moet daar heel wat voor uit de kast gehaald worden. Zo is vandaag, na een zorgvuldige voorbereiding, een circa 17 meter hoge en 70 ton wegende watercypres verplant. De beeldbepalende cypres is een herkenningspunt in zijn omgeving, maar omdat de boom op de plek stond waar straks de woningen van fase 2 gebouwd moeten worden, was verplanting noodzakelijk. De verplanting is door het gespecialiseerde bedrijf BTL Bomendienst uitgevoerd. Eerste fase Park Rijnbeek bijna gereedMet een grote 650 ton wegende telekraan hebben zij vanmorgen de watercypres naar zijn nieuwe ‘onderkomen’ verplaatst. De boom staat nu op een prominente plek naast het wandelpad tussen Markies Spinola en Hertogin Isabella.

Fase 2 

Direct na de oplevering van fase 1, start Woonwenz begin 2012 met fase 2 van Park Rijnbeek. Op de  huidige plek van de school SBO De Opstap, komen 22 levensloopbestendige woningen. De leerlingen van de Opstap verhuizen in de kerstvakantie naar de Talentencampus aan de overzijde van de Laaghuissingel. Direct hierna wordt de oude school gesloopt. Woonwenz verwacht rond de zomer van 2012 te kunnen starten met de daadwerkelijke bouw van de woningen. Ongeveer een jaar later worden deze opgeleverd. Ook het groene park moet dan helemaal gereed zijn. Net als fase 1 worden ook de woningen van fase 2 verhuurd door dochteronderneming Maesteyn. Woonwenz verwacht binnenkort een definitief ontwerp gereed te hebben. Geïnteresseerden in de woningen van fase 2 of de nog beschikbare appartementen van fase 1, kunnen zich melden bij Maesteyn (www.maesteyn.nl).   

Deel deze pagina