Eerste woningen Q4 uit de steigers

Publicatiedatum: 07-05-2013

Sinds kort zijn de eerste nieuwbouwwoningen in de Venlose binnenstadswijk Q4 goed zichtbaar. Onlangs verdwenen de steigers rondom de 14 woningen, 13 appartementen en commerciële ruimtes van nieuwbouwproject Blok Bergstraat. Woonwenz levert het project, na circa 15 maanden bouwtijd, begin juni op.

Blok Bergstraat is de eerste fase in de metamorfose van de Venlose binnenstadswijk Q4. De bouw van de volgende fase, waaronder het nieuwe poppodium, moet binnenkort starten. Typerend aan de visie voor Q4 is dat de plannen gebaseerd zijn op het middeleeuwse Venlo met kleine straatjes en sfeervolle hoekjes. De bouwplannen kennen een grote variatie aan woningtypes en materiaal- en kleurgebruik. Blok Bergstraat, van de hand van architectenbureaus Mevissen-Kern Architecten en Satijnplus, zet daarmee direct de goede toon voor de rest van Q4. Het historische karakter komt terug in verwijzingen naar de 19e eeuwse stadspanden, de kleinschaligheid en de variatie in gevels, nokhoogten, materialen en kleuren. Zeer apart zijn de gevels in de Bergstraat. Hierdoor lijken er meerdere kleine woningen te liggen, dan er daadwerkelijk zijn.

Wonen en werken combineren

Blok Bergstraat biedt ruimte aan 8 grondgebonden huurwoningen, 6 ruime koopwoningen, 13 huurappartementen en enkele commerciële ruimtes. Bijzonder is de mogelijkheid om wonen en werken te combineren. Diverse woningen beschikken over een aparte kantoor- en/of atelierruimte, soms zelfs met een eigen voordeur, waardoor het mogelijk is om vanuit huis te werken of zelfs een winkel aan huis te runnen.

De huurwoningen en –appartementen, alle in het sociale huursegment, konden vanaf de bouwstart al rekenen op grote belangstelling en zijn inmiddels dan ook allemaal verhuurd. De commerciële ruimtes onder de  appartementengebouwen zijn nog beschikbaar. Deze ruimtes, op de hoek Kwietheuvel/Helschriksel en aan de Bolwaterstraat, bieden mogelijkheden voor tal van functies, zoals detailhandel, galeries, boetiekjes of ateliers. In Blok Bergstraat zijn ook nog enkele ruime koopwoningen beschikbaar. Deze woningen, van maar liefst 540 kubieke meter, hebben vier verdiepingen, inclusief een aparte ruimte op de begane grond die eenvoudig als kantoor of speelkamer voor de kinderen in te richten is. De koopprijs is € 198.500 v.o.n. Geïnteresseerden in de koopwoningen of commerciële ruimtes kunnen contact opnemen met Woonwenz. Meer informatie over de wijk is te vinden op de website van Q4.

Woonwenz verwacht de woningen deze maand helemaal gereed te hebben. Momenteel is de gemeente ook gestart met de aanleg van de openbare ruimte. Wanneer deze gereed is, naar verwachting begin juni, ontvangen de nieuwe huurders en kopers de sleutel van hun woning, appartement of commerciële ruimte. Woonwenz investeerde in totaal ruim 7 miljoen euro in het project.

Deel deze pagina