Feestelijke opening Crescendo

Publicatiedatum: 01-06-2012

Vanmiddag wordt er een feestelijk opening voor de nieuwe bewoners van Crescendo gehouden in het bijzijn van René Botermans (directeur De Zorggroep, Regio Venlo), Frank van Engelen (directeur-bestuurder Woonwenz) en Twan Beurskens (wethouder Gemeente Venlo). Het nieuwe, opvallende woon- en zorggebouw, in het gebied Maaswaard werd eind vorig jaar opgeleverd.

In aanwezigheid van bewoners en genodigden wordt rond 13.30 uur de feestelijke, officiële openingshandeling verricht. Na de officiële opening is er een informeel samenzijn met een afwisselend muzikaal programma met Roger Corneille en Baer Traa. Rond 19.30 uur verzorgt Fortissimo nog een muzikale verrassing voor de bewoners op het Crescendoplein.

Architect Benthem Crouwel maakte van het ontwerp een architectonisch hoogstandje, een modern, stedelijk complex met vele aanlooproutes en een grote binnenplaats. Zo hoog als buurman Nedinsco Fabriek en de twee woontorens aan de zuidzijde. Een Venlose maat van stedelijkheid in het In aanwezigheid van bewoners en genodigden wordt rond 13.30 uur de feestelijke, officiële openingshandeling verricht. Na de officiële opening is er een informeel samenzijn met een afwisselend muzikaal programma met Roger Corneille en Baer Traa. Rond 19.30 uur verzorgt Fortissimo nog een muzikale verrassing voor de bewoners op het Crescendoplein.randcentrum.

Het moderne gebouw kreeg een luxe uitstraling door het gebruik van natuursteen van basalt en de open structuur. De steen wordt mooier naarmate deze ouder wordt. De gevels aan de pleinzijde van het gebouw bestaan uit betoncomposiet met een kunstmatig aangebrachte structuur. Het zijn twee heel verschillende materialen die zich hier goed laten combineren. Crescendo bestaat uit 74 duurdere, levensloopbestendige huurappartementen, 42 zorgappartementen die door De Zorggroep worden gehuurd voor mensen die veel zorg nodig hebben en vijf groepswoningen voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Botermans van De Zorggroep: “Een unieke combinatie. Hier wonen vitale mensen en mensen die zorg nodig hebben naast elkaar. Iedereen kan profiteren van dit zorgconcept in Crescendo. Ook bij onverwachte hulpvragen”.Feestelijke opening Crescendo

Verlengen wooncarrière
Met de zorg om de hoek worden bewoners in staat gesteld hun zelfstandige wooncarrière te verlengen. Frank van Engelen: “De levensloopbestendige appartementen zijn dus niet speciaal bedoeld voor mensen die op dit moment zorg nodig hebben, maar die zorg valt later wel eenvoudig alsnog te organiseren. Dat zorgt voor een veilig gevoel en gemak”. Het complex is ruim opgezet met aandacht voor de privacy van de bewoners. Zo heeft het gebouw zeven verschillende entrees waardoor meerdere woongedeeltes ontstaan. "Het is een uniek gebouw en bewoners hebben alles binnen handbereik. Tegelijk hebben ze de vrijheid hier wel of geen gebruik van te maken", aldus Van Engelen.

Naamgeving
De naam van het gebouw werd Crescendo. Deze muziekterm (‘sterker wordend’, letterlijk: 'groeiend') past bij de architectuur en bij de bestemming. Met de naam wil Woonwenz benadrukken dat er altijd groei kan zitten in de wooncarrière van mensen ook als men ouder wordt. Verder kreeg het Crescendoplein in december 2011 het kunstwerk ‘Toleranceintrolerance’ van 3,5 m hoog en 5,5 m breed, dat opvalt en past bij de omgeving. Het kunstwerk is gemaakt door Ruud Simons.Feestelijke opening Crescendo

Belangstellenden die nog geïnteresseerd zijn in een woonruimte of commerciële ruimte in Crescendo kunnen contact opnemen met Maesteyn, dochteronderneming van Woonwenz, via telefoonnummer 077-320 13 60, e-mail infomaesteynnl of www.maesteyn.nl.
Modern gebouw, unieke combinatie

Deel deze pagina