Feestelijke opening De Staay

Publicatiedatum: 28-06-2018

Vanmiddag vieren we samen met de nieuwe bewoners en andere genodigden de officiële opening van ons appartementencomplex De Staay in Blerick.

De Staay telt acht bouwlagen en in totaal 45 sociale huurappartementen. De appartementen waren al snel verhuurd en zijn sinds kort ook allemaal bewoond.

Hoewel het voortraject lang duurde en het terrein een behoorlijke tijd braak heeft gelegen, verliep de bouw zelf zeer voorspoedig. Vorig jaar mei startte bouwbedrijf Jongen met de eerste grondwerkzaamheden. Vorige maand, precies een jaar later, werden de laatste werkzaamheden uitgevoerd. Gemeente Venlo werkt momenteel nog aan het herinrichten van de openbare ruimte rondom De Staay. Het gebied blijft openbaar toegankelijk en wordt met groen ingericht. Ook het looppad van de Witherenstraat naar het Wieënplein is weer aangelegd.

Historische naam

De Staay dankt haar naam aan het gelijknamige oude Blerickse veerhuis en, recenter, aan het gemenschapshuis dat voorheen op deze plek stond. Het was voor ons dus snel duidelijk dat ook het nieuwe complex De Staay zou gaan heten. Vanmiddag onthullen wethouder Ad Roest, directeur-bestuurder Frank van Engelen van Woonwenz, architect Max Markusse van Quant en directeur Giel Martens van Bouwbedrijven Jongen, de naam op de gevel. Na deze officiële openingshandeling vindt een gezellige borrel met de bewoners en andere genodigden plaats.


Impuls voor Blerick

Met de oplevering van De Staay is de voltooiing van het Centrumplan Blerick weer een stuk dichterbij. Het Centrumplan loopt al geruime tijd en wordt in samenwerking met onder andere Antares, de gemeente Venlo en Berden uitgevoerd. Het plan is onderdeel van diverse fysieke en sociale ingrepen in Blerick. Dit stadsdeel krijgt de komende jaren extra aandacht. Op dit moment zijn we ook in  de buurten Vastenavondkamp en Annakamp bezig met renovatie-, nieuwbouw- en leefbaarheidsprojecten.

 

 

 

Deel deze pagina