Feestelijke opening Light Up

Publicatiedatum: 16-01-2009

Op zondag 18 januari opent kunstenares Suzanne Berkers haar kunstproject Light Up in de Nedinsco-toren.

De Nedinsco-toren, industrieel monument in het gebied Maaswaard, wordt vier weken lang van binnenuit verlicht. Zondag aanstaande vindt de officiƫle opening plaats in het bijzijn van onder andere de burgemeester en directeurbestuurder van Woningstichting Venlo-Blerick, Arnold van Hoof. De woningstichting heeft het gebouw van de gemeente overgenomen en wil het restaureren en herbestemmen. Momenteel onderzoekt zij de technische staat van het gebouw.

De opening van Light Up vindt plaats in een van de industriehallen van Nedinsco en start om 19.00 uur. Onder andere de sponsors, maar ook andere belanghebbenden zijn hiervoor uitgenodigd. Journalist Mat Verberkt opent de avond met een korte inleiding, waarna burgemeester Bruls zal spreken over de geschiedenis van Nedinsco. Ook vertelt hij over de lichtinstallatie. Arnold van Hoof vertelt vervolgens over de visie van Woningstichting Venlo-Blerick op Nedinsco en de voortgang van het bouwkundig onderzoek.

 Na de inleidingen vertrekt het gezelschap naar buiten voor de officiĆ«le opening. Burgemeester Bruls zal de lichtinstallatie met een druk op de knop in werking stellen. Na de handeling is er nog gelegenheid voor een gezellige borrel.

Vanaf zondagavond zal Nedinsco tot 25 februari met tussenpozen en gebruikmakend van vele kleuren verlicht worden.

Deel deze pagina