Fietstunnel Koninginnesingel gereed

Publicatiedatum: 14-11-2012

Woonwenz rondde onlangs de werkzaamheden aan de nieuwe fietstunnel aan de Koninginnesingel af. De tunnel is gemaakt ten behoeve van een rechtstreekse fietsverbinding met het Kloosterkwartier en loopt dwars door een complex van Woonwenz met onder andere studentenkamers en winkels. Met de realisatie van de tunnel is de transformatie van de flats zo goed als gereed.

Fietsverbinding
Het nieuwe fietspad tussen de Koninginnesingel en de Nieuwstraat zorgt voor een beter bereikbaar Kloosterkwartier en een rechtstreekse verbinding van de fietsruggengraat naar de Koninginnesingel. Op termijn verdwijnt het huidige fietspad over het Vleesplein. De gemeente Venlo wil dit plein herinrichten. Om een logische, nieuwe fietsverbinding te kunnen realiseren heeft Woonwenz een onderdoorgang dwars door een van haar flats aan de Koninginnesingel gemaakt. Ook enkele garageboxen aan de achterzijde moesten verdwijnen.Fietstunnel Koninginnesingel gereed

Woonwenz heeft de tunnel inmiddels gereed en de garageboxen gesloopt. De komende weken werkt de woningcorporatie nog aan de herinrichting van de winkelruimtes op de begane grond van het complex. Naar verwachting zijn die medio december gereed. De gemeente rondt de komende tijd de bestrating ter plaatse af. Hierna gaat de fietstunnel open voor publiek.

Rand Kloosterkwartier bijna gereed
De realisatie van de onderdoorgang is één van de ingrepen die Woonwenz de afgelopen jaren aan de appartementencomplexen aan de Koninginnesingel heeft uitgevoerd. Eerder renoveerde de corporatie beide flats, transformeerde diverse appartementen tot studentenwoningen en realiseerde op de begane grond studentensociëteit The Hub en het naastgelegen Student Information Point.Fietstunnel Koninginnesingel gereed

Woonwenz kocht de flats, aan de rand van het Kloosterkwartier, in september 2006 om de herstructurering van dit gebied af te ronden. Naast studentenwoningen en –voorzieningen zorgde Woonwenz er ook voor dat enkele sociaal-maatschappelijke initiatieven konden landen op de begane grond van de flats. Een voorbeeld daarvan is de speelgoedbank Sôkkertante.

In totaal investeerde Woonwenz in de renovatie en transformatie van de flats ongeveer 2 miljoen euro (exclusief aankoop).

Deel deze pagina