Galerie Sjer Jacobs koopt voormalig kantoorpand in Belfeld

Publicatiedatum: 28-03-2017

Vandaag ontvangt beeldend kunstenaar Sjer Jacobs de sleutel van het pand waar fusiecorporatie Woonservice Urbanus gevestigd was. Het kantoorpand in Belfeld stond na de fusie al enige tijd leeg. Met de verkoop van het pand is Belfeld een galerie rijker.

Galerie Sjer Jacobs in Tegelen ervoer dat logistieke- en parkeerproblemen toekomstige plannen in de weg stonden. Met de aankoop van het pand aan de Schoolstraat 2 te Belfeld voorziet de kunstenaar volop mogelijkheden, zowel binnen als op het buitenterrein. Daarnaast ligt het pand op een prominente zichtlocatie van Belfeld. Sjer Jacobs hoopt medio september het nieuwe pand te betrekken. Tot die tijd blijft Galerie Sjer gehuisvest op Grotestraat 65a in Tegelen.

Toegevoegde waarde voor Belfeld
Frank van Engelen, directeur-bestuurder van Woonwenz, is verheugd met de verkoop van het lege kantoorpand. ‘Het voormalig kantoorpand stond nu bijna een jaar leeg. Met de komst van kunstenaar Sjer Jacobs is er een passende oplossing gevonden, die van grote toegevoegde waarde is voor Belfeld.’

Fusiecorporatie Woonservice Urbanus is altijd zeer nauw betrokken geweest bij de Belfeldse gemeenschap en heeft de afgelopen zestig jaar een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het dorp. Per 1 januari 2016 fuseerde Woonservice Urbanus met Woonwenz.

Deel deze pagina