Geen huurverhoging voor sociale huurwoningen

Publicatiedatum: 21-04-2021

Woont u in een sociale huurwoning? Dan gaat uw huur dit jaar niet omhoog. Huurt u een woning in de vrije sector (marktsegment) of een parkeerplaats of berging? Dan houden we de huurverhoging ook beperkt. We corrigeren de huur slechts met de inflatie. Dit jaar is de inflatie 1,4%.

 

U heeft misschien al gehoord dat dit jaar de huren van alle sociale huurwoningen in Nederland worden bevroren. Dat is natuurlijk goed nieuws voor de meeste van onze huurders. Hun huur blijft dit jaar gelijk. Dat geldt ook voor onze studentenwoningen, woonwagens en standplaatsen.

Ook de servicekosten hebben we in de meeste gevallen niet verhoogd. Betaalt u via de servicekosten een voorschot voor uw stookkosten? Dan kan het wel zijn dat uw voorschot aangepast wordt, afhankelijk van de energieafrekening en -tarieven. 

Huurt u van ons een vrije sector huurwoning (een geliberaliseerde huurwoning)? Of huurt u een ander object van ons, zoals een parkeerplaats,garage, scootmobielstalling of berging? Ook in uw geval houden we de verhoging beperkt. We corrigeren uw huur slechts met de inflatie. Dit jaar is die 1,4%. Dat betekent dat uw huur maximaal 1,4% stijgt. 

U ontvangt binnenkort een brief van ons met nadere uitleg. Ook als u geen huurverhoging krijgt, ontvangt u een brief. Wilt u nu al meer weten? Hier leest u meer over de huurverhoging. 

Huurverlaging
De regels om huurverlaging te krijgen zijn dit jaar ook verder versoepeld. Dat betekent dat het belangrijk is om zelf te controleren of u hiervoor in aanmerking komt. Huurverlaging is bijvoorbeeld mogelijk als u een relatief hoge huur heeft, terwijl uw inkomen is gedaald. Hier leest u meer over huurverlaging. 

 

Deel deze pagina