Gemeente en corporaties ondertekenen convenant drugsoverlast

Publicatiedatum: 15-12-2009

De gemeente Venlo en de vier Venlose woningcorporaties hebben gisteren (maandag 14 december) een convenant ondertekend ter voorkoming en bestrijding van drugsoverlast en criminaliteit vanuit verhuurde panden.

Het convenant is opgesteld naar aanleiding van nieuwe wetgeving op dit gebied. Door het ondertekenen van het convenant verplichten de partijen zich over te gaan tot huurontbinding bij geconstateerde drugshandel en/of hennepteelt vanuit de verhuurde panden. Dit beleid is niet nieuw. Net als de andere woningcorporaties in de gemeente Venlo, voert Woningstichting Venlo-Blerick dit beleid al jaren. Nu is dit echter in het kader van de nieuwe regelgeving, nogmaals duidelijk op papier gezet. Het convenant geeft de gemeente ook handvaten om ook met particuliere verhuurders dezelfde afspraken te maken.

Woningstichting Venlo-Blerick vindt het van groot belang om drugsoverlast door onder andere hennepteelt in de woningen streng aan te pakken. Voor een huurder van een woning waar bijvoorbeeld een hennepplantage wordt aangetroffen, heeft dit naast de strafrechtelijke vervolging, nog meer gevolgen. Zo legt Woningstichting Venlo-Blerick bij constatering van een hennepplantage of wanneer er sprake is van andere drugsoverlast, de zaak altijd aan de kantonrechter voor, om tot een ontruimingsvonnis te komen. Een huurder kan dan uit de woning gezet worden en krijgt ook geen nieuwe woonruimte aangeboden.

Deel deze pagina