Geslaagde Burendag in Venlo-Oost

Publicatiedatum: 27-09-2010

Afgelopen zaterdag, 25 september, was het in heel Nederland Burendag. Zo ook in Venlo-Oost. zaterdag organiseerden diverse organisaties, waaronder Woningstichting Venlo-Blerick, leuke activiteiten in het Huis van de Wijk en het Dag Activiteiten Centrum (DAC), met als doel buurtbewoners met elkaar in contact te laten komen. Om met deze beide locaties kennis te kunnen maken en deel te nemen aan de activiteiten was gratis vervoer ingezet tussen de locaties.

De organiserende partijen Wel.Kom, Proteion, GGZ, De Zorggroep, Woningstichting Venlo-Blerick én diverse actieve wijkbewoners, kijken terug op een zeer geslaagde dag. Enkele honderden buurtbewoners kwamen een kijkje nemen.  

 De Burendag begon zaterdag om 12.00 uur met een brunch op beide locaties (Huis van de Wijk en DAC). Vanaf 13.00 uur startten de activiteiten. Bij het Dag Activiteiten Centrum konden kinderen onder andere een Djembé workshop volgen en wafels bakken. Ook waren er muziekoptredens en kon er geschilderd worden. In het Huis van de Wijk was er voor de kinderen een springkussen en werden er leuke spelletjes gedaan. Volwassenen konden hier onderzetters maken, genieten van hapjes uit alle windstreken en luisteren naar een Turks kinderkoor. Op het schoolplein van de Don Boscoschool, naast het Huis van de Wijk, werden een Streetdance-demonstratie en een optreden van de Harmonie verzorgd. Daarnaast presenteerden op beide locaties verschillende organisaties zich middels infostands. De Burendag eindigde zaterdag om 16.30 uur.

Aansluiting project ‘Huis van de Wijk’

De doelstelling van de Burendag sluit mooi aan bij het onlangs opgezette pilotproject ‘Huis van de Wijk’. Dit project heeft als doelstelling om wonen, zorg en welzijn in de wijk vraaggestuurder te organiseren. Dat wil zeggen dat de buurtbewoners in hoge mate invloed hebben op het aanbied van wonen, welzijn en zorg in hun eigen wijk. Venlo-Oost is één van de vijf wijken in Venlo waar dit project als pilot draait

Deel deze pagina