Groot nieuwbouwproject Blerick van start

Publicatiedatum: 07-05-2018

Aannemer Heijmans is in opdracht van Woonwenz gestart met de bouw van nieuwe grondgebonden woningen in Blerick. Op twee projectlocaties, tegenover elkaar, worden in totaal 52 sociale huurwoningen en 14 koopwoningen gebouwd.

Impuls voor Blerick
De twee projectlocaties liggen aan de Dautzenbergstraat en Stadhoudersstraat in het zuidelijk deel van Blerick. Woonwenz investeert, in samenwerking met onder andere de gemeente en Antares, al enige tijd fors in Blerick. Per buurt wordt bekeken wat nodig is om de woonkwaliteit en leefbaarheid te verbeteren. Uit onderzoek bleek dat er in Blerick-Zuid grote behoefte is aan meer betaalbare laagbouw. Met de bouw van deze 66 nieuwe woningen willen wij hierin voorzien.

Woningtypes
Het bouwprogramma bestaat uit een mix van traditionele eengezinswoningen (zowel huur als koop) en levensloopbestendige huurwoningen. De levensloopbestendige woningen zijn met name bedoeld voor één en tweepersoonshuishoudens. Omdat deze de hoofdslaapkamer en badkamer op de begane grond hebben, zijn ze ook geschikt voor senioren die minder goed ter been zijn. De eengezinswoningen zijn bedoeld voor huishoudens vanaf drie personen. Deze hebben een klassieke indeling met boven de badkamer en drie slaapkamers. 

Bouwstart
Op de kleinste bouwlocatie, aan de Dautzenbergstraat, sloopten we enkele jaren geleden een verouderd appartementencomplex. Hier komen nu 10 levensloopbestendige huurwoningen en 5 eengezinswoningen voor terug. Heijmans bouwt op eigen titel ook nog 4 koopwoningen in dezelfde bouwstijl. De bouwvoorbereidingen voor deze locatie zijn inmiddels afgerond. Afgelopen week zijn de funderingspalen geboord. Zodra het beton droog is, wordt gestart met het plaatsen van de begane grondvloeren. Omdat er gebruik wordt gemaakt van conceptbouw, waarbij grote delen van de woningen al in de fabriek worden geproduceerd, is er sprake van een korte bouwtijd. Als de bouw voorspoedig verloopt kunnen de woningen dit najaar al worden opgeleverd.

De woningen aan de overkant van de straat, locatie Stadhoudersstraat, worden aansluitend gebouwd. Hier stonden tot vorig jaar nog 95 sociale huurappartementen. Daar komen nu 9 eengezinswoningen en 28 levensloopbestendige huurwoningen voor terug. Net als aan de overkant, bouwt Heijmans ook nog 10 koopwoningen op eigen titel. De vergunningenprocedure voor deze bouwlocatie is bijna afgerond. Op dit moment wordt de grond bouwrijp gemaakt. We verwachten op korte termijn te kunnen starten met de daadwerkelijk bouw. Als deze voorspoedig verloopt kunnen de woningen in de eerste helft van 2019 worden opgeleverd. 

Ook de openbare ruimte rondom de 66 nieuwe woningen wordt opnieuw ingericht. De woningen komen in een parkachtige setting met veel groen te liggen. Ook worden er parkeervoorzieningen voor de nieuwe bewoners aangelegd.

Verhuur en verkoop
De huurprijzen van de woningen komen onder de huurtoeslaggrens van € 710,68 per maand te liggen. Huurtoeslag ontvangen is mogelijk, maar is afhankelijk van gezinssamenstelling, gezamenlijk inkomen en vermogen. De verhuur van de woningen aan de Dautzenbergstraat start naar verwachting in juli en die aan de Stadhoudersstraat in september. De woningen worden aangeboden via verhuurplatform www.thuisinlimburg.nl. De koopwoningen worden verkocht door makelaar Hauzer en partners.

 

Deel deze pagina