Hagerhof-Oost eerste gas(t)vrije wijk van Venlo

Publicatiedatum: 15-01-2020

De overheid heeft bepaald dat in 2050 alle woningen in Nederland van het gas af moeten zijn. Dat geldt ook voor Venlo. Hoewel dit nog ver weg lijkt werken gemeente Venlo, Woonwenz en Enexis al aan plannen voor de eerste gasvrije wijk in Venlo: Hagerhof-Oost. Samen met bewoners en organisaties in de wijk wordt Hagerhof-Oost een ‘Wijk van de Toekomst’ waar volop aandacht is voor duurzame initiatieven.

 

Lagere energielasten, méér comfort
In Hagerhof-Oost liggen zo’n 900 woningen, waarvan ongeveer de helft van Woonwenz. Woonwenz wil dan ook graag een voortrekkersrol vervullen. We zijn natuurlijk al langere tijd bezig met het verduurzamen van onze woningvoorraad. Uitgangspunt in al onze onderhoudsprojecten is dat onze huurders er op vooruit moeten gaan, zowel qua woonlasten als qua comfort. Niet voor niets voeren we al onze energiebesparende maatregelen zonder huurverhoging voor onze huurders uit. Die profiteren dus maximaal van de daling van hun energieverbruik.

Wijk van de Toekomst
In Hagerhof-Oost doen we hier nog een schepje bovenop. Samen met de gemeente, Enexis én de bewoners en organisaties in de wijk, gaan we volop aan de slag met duurzame energie. Samen denken we na hoe we Hagerhof-Oost op een betaalbare manier warm houden zónder aardgas, maar met meer wooncomfort. Daar zijn  verschillende manieren voor. Denk aan stadsverwarming, maar ook bijvoorbeeld de overstap naar volledig elektrisch. Ook wordt gekeken hoe de wijk beter bestand gemaakt kan worden tegen hevige regenbuien, periodes van droogte en extreme hitte. Bijvoorbeeld door meer groen in de wijk en het afkoppelen van regenwater. Wist u bijvoorbeeld dat u het met een volledig betegelde tuin zonder groen, in de zomer veel warmer heeft binnen?

Vervolg
Dinsdag 14 januari zijn de bewoners van Hagerhof-Oost geïnformeerd over de plannen. De komende tijd worden deze concreter gemaakt en gaan we aan de slag met werkgroepen. Heeft u interesse om met ons mee te denken? Stuur dan een email naar morgeninvenlovenlonl. Op de website www.morgeninvenlo.nl leest u meer over het aardgasvrij maken van Hagerhof-Oost, waarom er voor deze wijk gekozen is en hoe we het vervolg aan gaan pakken.

Wilt u meer weten over wat Woonwenz doet aan verduurzaming en energiebesparing en wilt u tips over wat u zelf kunt doen om energie te besparen? Kijk dan hier.

 

 

Deel deze pagina