Hoogste punt De Beeldenfabriek bereikt

Publicatiedatum: 11-05-2011

Gisteren is het hoogste punt van het appartementencomplex De Beeldenfabriek met haar 19 appartementen aan de Emmastraat in Venlo-Zuid bereikt.

Eind 2010 waren de grondwerkzaamheden op deze locatie gereed, waarna Woonwenz begin 2011 startte met de bouw van het appartementencomplex. Momenteel worden de stelkozijnen geplaatst en wordt het buitenmetselwerk verder afgemaakt. Binnenkort verdwijnen de steigers en worden de details van het complex meer zichtbaar.

Bijzondere locatie
In 2007 kocht Woonwenz het fabriekspand Beeldenfabriek Sint Jozef aan de Emmastraat, dat al 40 jaar leegstond. Bij de bezichtiging stuitte Woonwenz echter op een bijzondere vondst. Woonwenz trof vele heiligenbeelden, mallen en andere materialen aan. Woonwenz was zo verrast dat zij besloot een boek te laten schrijven, in kleine oplage, over de geschiedenis van de beeldenindustrie in Venlo. Ook veilde zij voor het goede doel diverse achtergebleven heiligenbeelden. Het fabriekspand zelf had onvoldoende kwaliteit om behouden te kunnen blijven. In 2008 werd het pand dan ook gesloopt ten behoeve van deze nieuwbouw

Deel deze pagina