Hoogste punt De Wachtpost bereikt

Publicatiedatum: 15-09-2011

Gisteren werd het hoogste punt van de bouw van woonzorgcomplex ‘De Wachtpost’ bereikt. In het complex worden 17 zorgappartementen en 5 groepswoningen gerealiseerd.

De Wachtpost

Woonwenz bouwt De Wachtpost op de plek van het oude Havam-gebouw aan de Wachtpoststraat aan de rand van het centrum van Venlo. Woonwenz bouwt het woonzorgcomplex in samenwerking met zorg- en serviceaanbieder Proteion Thuis. Architectenbureau Mevissen en Partners heeft een opvallend complex ontworpen met veel glas en opvallende accenten in de gevel. De Wachtpost telt 4 bouwlagen en wordt in u-vorm gebouwd, waardoor er een binnenhofje ontstaat waar bewoners samen met  bezoekers tot rust kunnen komen. Aan de achterzijde van het complex komen parkeerplaatsen voor bezoekers en medewerkers van Proteion Thuis. Gemeente Venlo zal het openbaar gebied inclusief de parkeerplaatsen aan de straatzijde verder vormgeven.

Zorgappartementen 

In De Wachtpost realiseert Woonwenz onder andere 17 zorgappartementen met huurprijzen in het sociale segment. De appartementen zijn bedoeld voor senioren met een zorgindicatie die nog zelfstandig kunnen wonen. Wanneer zij persoonlijke of huishoudelijke zorg nodig hebben, kunnen zij ondersteuning krijgen, incidenteel of meerdere malen per dag. Ook kunnen de bewoners gebruik maken van Zorg TV en diverse servicediensten. De appartementen zijn circa 80 m2 en hebben onder andere twee slaapkamers en een ruime woonkamer met open keuken. Elke appartement heeft een balkon van ongeveer 8 m2, dat uitkijkt op het binnenplein.

GroepswoningenHoogste punt De Wachtpost bereikt

Verder komen er in de nieuwbouw 5 groepswoningen voor ieder 7 dementerende senioren, die voortdurend zorg nodig hebben. De groepswoningen zijn huiselijk ingericht met een ruime woonkamer, leefkeuken en balkon. Elke bewoner heeft een eigen, ruime slaapkamer. Deze vorm van kleinschalig wonen combineert de warmte, geborgenheid en gewoonten van thuis, met 24 uur per dag zorg en veiligheid.

Woonwenz realiseert De Wachtpost in samenwerking met zorgaanbieder Proteion Thuis, die de appartementen toewijst aan senioren met een zorgindicatie. De verpleegkundigen en verzorgenden van de groepswoningen staan wanneer nodig ook paraat voor de bewoners van de zorgappartementen. Geïnteresseerden in de groepswoningen kunnen voor meer informatie contact opnemen met het Zorgloket van Proteion Thuis via telefoonnummer (0475) 850 360.

Woonwenz verwacht De Wachtpost in het begin van de zomer van 2012 te kunnen opleveren.

Deel deze pagina