Hoogste punt woongebouw De Staay bereikt

Publicatiedatum: 07-12-2017

Deze week is het hoogste punt bereikt van het in aanbouw zijnde woongebouw De Staay aan de Witherenstraat in Blerick. De nieuwbouw telt acht bouwlagen met 45 sociale huurappartementen. Eigenaar Woonwenz verwacht De Staay medio 2018 op te kunnen leveren.

In mei van dit jaar is aannemer Jongen Bouwbedrijven gestart met de eerste grondwerkzaamheden. Het woongebouw wordt in sneltreinvaart gebouwd en de bouwwerkzaamheden lopen voorspoedig. In korte tijd zijn de contouren van de nieuwbouw zichtbaar geworden.

Inmiddels zijn 35 van de 45 appartementen verhuurd. De laatste appartementen worden momenteel toegewezen of te huur aangeboden via het woningplatform thuisinlimburg.nl. De appartementen zijn geschikt voor kleine huishoudens vanaf 55 jaar.

Woongebouw De Staay
Het woongebouw krijgt de naam ‘De Staay’; vernoemd naar het oude Blerickse veerhuis en, recenter, naar het gemeenschapshuis dat tot enkele jaren geleden op deze bouwlocatie stond. De Staay krijgt een speelse uitstraling met veel variatie in het metselwerk en is aan de Van Bornestraat drie etages hoog en aan de Witherenstraat acht etages hoog. De entree en de ingang van de parkeerplaats komen aan de Witherenstraat te liggen. Het groengebied tussen het naastgelegen woongebouw ‘Witheren’ en De Staay blijft na de oplevering openbaar toegankelijk. Gemeente Venlo zorgt voor de herinrichting van het groengebied.

Impuls voor Blerick
Nieuwbouwplan De Staay is onderdeel van de tweede uitvoeringsfase van het Centrumplan Blerick. Dit plan wordt in samenwerking met onder andere Antares, de gemeente Venlo en Berden uitgevoerd. De komende jaren investeert Woonwenz fors in het stadsdeel Blerick. Na succesvolle gebiedsontwikkeling en renovatieprojecten in bijvoorbeeld Venlo-Noord en Venlo-Oost richt Woonwenz zich in samenwerking met diverse partners, de komende jaren onder andere op Blerick. Momenteel lopen er al projecten in de Vastenavondkamp, Annakamp en Blerick-centrum.

Deel deze pagina