Hoogste punt zorggebouw en tandartspraktijk Velden

Publicatiedatum: 27-06-2012

Vandaag wordt het hoogste punt bereikt van het in aanbouw zijnde zorgcomplex en tandartspraktijk aan de Kloosterstraat in Velden. In september van het vorig jaar startte Woonwenz met de bouw van het bijzondere complex.

Woonwenz bouwt hier voor de Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL). In het gebouw worden 13 appartementen gerealiseerd van circa 85m2 voor huisvesting en begeleiding van lichamelijk gehandicapte cliƫnten van SGL. Tevens komt er voor de cliƫnten een ontmoetingsruimte en worden er werkplekken gerealiseerd voor de medewerkers van SGL. Op de begane grond, aan de voorzijde van het gebouw komt een tandartspraktijk van Kies Mondzorg.

BouwwerkzaamhedenHoogste punt zorggebouw en tandartspraktijk Velden
Voor de bouwvak zal nog gestart worden met het demonteren van de steiger en het plaatsen van de kozijnen. Na de vakantie wordt er volop verder gewerkt aan het voltooien van het complex. Woonwenz verwacht in december van dit jaar het complex op te leveren. Dit is het eerste nieuwbouwproject van Woonwenz in Velden sinds de fusie met de voormalige Woningstichting Arcen en Velden.

Het ontwerp
Architect Verheijen-Smeets tekende voor het ontwerp van het nieuwe woongebouw. De nieuwbouw is drie verdiepingen hoog met op alle vier de hoeken een puntdak, waardoor het pand vier karakteristieke torentjes krijgt. Achter het gebouw wordt een ruime tuin aangelegd voor de bewoners. Op de plek van de voormalige huisartsenpost wordt een parkeervoorziening aangelegd.Hoogste punt zorggebouw en tandartspraktijk Velden

Deel deze pagina