Huisuitzetting dreigt bij opslag vuurwerk in woning

Publicatiedatum: 11-12-2015

De politie maakt regelmatig melding van grote hoeveelheden en/of illegaal vuurwerk dat wordt aangetroffen in woningen. Levensgevaarlijk voor de bewoners én hun directe omgeving!

Wanneer wij het aantreffen of wanneer we hier een tip over krijgen, zullen we ook altijd aangifte doen bij de politie. Naast een forse boete of gevangenisstraf lopen huurders ook het risico hun woning kwijt te raken. Wij zullen (net als bij een drugsvondst) een ontruiming aanvragen bij de rechter wanneer het om een grote hoeveelheid of om illegaal vuurwerk gaat. Immers, een huurder die dit risico neemt, brengt niet alleen zichzelf en zijn huisgenoten, maar ook zijn buren in gevaar.

Het bezit van (legaal) vuurwerk is tot een maximum van 25 kilo toegestaan. Illegaal vuurwerk is sowieso nooit toegestaan.

Wanneer u vermoedt dat er ergens (illegaal) vuurwerk is opgeslagen, meld dit dan bij de politie. Wanneer het om een huurwoning van ons gaat kunt u dit ook altijd aan ons doorgeven. Wij zullen uiteraard de politie op de hoogte stellen hiervan.  

Wilt u meer weten over de regels omtrent vuurwerkbezit, kijk dan op de website van de politie.

Deel deze pagina