Huisuitzetting dreigt bij vuurwerkopslag in woning!

Publicatiedatum: 11-12-2018

De politie maakt regelmatig melding van een grote hoeveelheid en/of illegaal vuurwerk dat wordt aangetroffen in woningen. Levensgevaarlijk voor de bewoners én hun directe omgeving!

Wanneer wij het aantreffen of wanneer we hier een tip over krijgen, zullen we ook altijd aangifte doen bij de politie. Naast een forse boete of gevangenisstraf lopen huurders ook het risico hun woning kwijt te raken. Wij zullen (net als bij een drugsvondst) een ontruiming aanvragen bij de rechter wanneer het om een grote hoeveelheid of illegaal vuurwerk gaat. Immers, een huurder die dit risico neemt, brengt niet alleen zichzelf en zijn huisgenoten, maar ook zijn buren in direct gevaar.

Buiten de wettelijk vastgestelde tijdstippen van 29, 30 en 31 december (maximaal 25 kilo) is het bezit van vuurwerk niet toegestaan. Illegaal vuurwerk is sowieso nooit toegestaan.

Wanneer u vermoedt dat er ergens (illegaal) vuurwerk is opgeslagen, meldt dit dan bij de politie. Wanneer het om een huurwoning van ons gaat kunt u dit ook altijd aan ons doorgeven. Wij zullen uiteraard ook de politie op de hoogte stellen hiervan. 

Wilt u meer weten over de regels omtrent vuurwerkbezit, kijk dan op de website van de politie

 

Deel deze pagina