Huurders geven ons opnieuw een 8 in Aedes Benchmark

Publicatiedatum: 25-11-2020

Vorige week maakte branchevereniging Aedes de resultaten bekend van het jaarlijkse corporatieonderzoek, de ‘Aedes Benchmark’. Net als vorig jaar scoren we ook nu weer heel goed op alle vier de prestatievelden: Huurdersoordeel, Onderhoud, Duurzaamheid en Bedrijfslasten. We zijn er trots op bij de best presterende 10% van alle 272 deelnemende woningcorporaties te horen. Natuurlijk zijn er ook nog altijd genoeg verbetermogelijkheden.

Dankbaar
Op de prestatievelden Huurdersoordeel, Onderhoud en Duurzaamheid behalen we de hoogste notering, een mooie A. Op Bedrijfslasten vallen we net in de B-categorie. Geen schande, onze bedrijfslasten zijn een stuk lager dan het landelijk gemiddelde. We zijn dan ook erg blij met onze mooie scores. We hebben dit natuurlijk niet alleen gedaan. We zijn dankbaar voor de goede beoordeling die onze huurders ons geven, maar zeker ook voor de inzet van onze ketenpartners die in grote mate bijdragen aan de hoge waardering.  

Aedes benchmark
273 woningcorporaties (93%) deden dit jaar mee met de benchmark. De benchmark biedt gemeenten, huurders en andere belanghebbenden inzicht in hoe corporaties hun middelen besteden en hoe ze presteren. De uitkomsten tonen zowel de prestaties van de individuele corporaties als van de sector in zijn geheel. De deelnemende corporaties worden onafhankelijk beoordeeld op verschillende prestatievelden. Aan ieder veld wordt een A, B of C toegekend. Een A staat voor een bovengemiddelde score, een B voor een gemiddelde en een C voor een score onder het gemiddelde. Vorige week maakte Aedes de scores bekend. De sector heeft het dit jaar wederom beter gedaan dan vorig jaar. Het huurdersoordeel over de dienstverlening is ondanks corona op hoog niveau gebleven. Het oordeel van huurders over reparaties is zelfs verder verbeterd. Daarnaast zijn de woningen duurzamer geworden en zijn corporaties meer gaan investeren in woningverbetering. Wel zien de corporaties door de grote maatschappelijke opgave hun bedrijfslasten oplopen.  

Resultaten Woonwenz
Enkele weken geleden ontvingen we onze eigen resultaten al. Hoewel we trots zijn op al onze scores, zijn we bijzonder opgetogen dat we de 8 die we vorig jaar van onze huurders kregen hebben weten te handhaven. We steken al enkele jaren veel energie in het verbeteren van onze dienstverlening en zien dat gelukkig ook terug in de cijfers. Tegelijkertijd beseffen we dat we de komende jaren ook nog flinke verbeterslagen kunnen maken. Zo willen we zorgen voor meer laagdrempelige contactmogelijkheden voor onze huurders en willen we nog beter luisteren naar verbeterpunten van huurders. We blijven fors investeren in het energiezuiniger maken van onze woningen. Zoals gebruikelijk doen we dat zonder huurverhoging voor de zittende huurder. Die profiteert dus maximaal van de lagere energielasten. De komende jaren gaan we eveneens hard aan de slag met het bouwen van honderden nieuwe sociale huurwoningen én het herstructureren van verouderde complexen. Kortom, genoeg ambities om het volgend jaar nog een beetje beter te doen...

Meer informatie over de resultaten is te vinden op de website van Aedes

Download hier de tabel met alle individuele resultaten van de corporaties

Download hier onze Factsheet met resultaten

 

 

 

Deel deze pagina