Huurders geven Woonwenz een 8

Publicatiedatum: 26-11-2019

Topscore in Aedes Benchmark

Vorige week maakte branchevereniging Aedes de resultaten van het jaarlijkse corporatieonderzoek, de ‘Aedes Benchmark’, bekend. We hebben onze scores van vorig jaar verbeterd en halen nu op alle vier de prestatievelden: Huurdersoordeel, Bedrijfslasten, Duurzaamheid en Onderhoud een ‘A’, de hoogste notering! We delen dit resultaat met slechts 7 andere deelnemers en horen daarmee bij de 3% best scorende woningcorporaties.

Aedes benchmark
289 woningcorporaties (92%) deden dit jaar mee met de benchmark. Deze biedt gemeenten, huurders en andere belanghebbenden inzicht in hoe corporaties hun middelen besteden en hoe ze presteren. De uitkomsten tonen zowel de prestaties van de individuele corporaties als van de sector in zijn geheel. De deelnemende corporaties worden onafhankelijk beoordeeld op verschillende prestatievelden. Aan ieder veld wordt een A, B of C toegekend. Een A staat voor een bovengemiddelde score, een B voor een gemiddelde en een C voor een score onder het gemiddelde. Eind vorige week maakte Aedes de scores bekend. De sector heeft het dit jaar wederom beter gedaan dan vorig jaar. Huurders beoordelen hun woningcorporatie gemiddeld met een 7,6. Het hoogste cijfer sinds de eerste benchmark in 2014.

Resultaten Woonwenz
Enkele weken geleden ontvingen we onze eigen resultaten al. Hoewel we trots zijn op al onze scores, zijn we bijzonder blij met de 8 die onze huurders ons geven. Vorig jaar was dat nog een 7,5. We hebben het afgelopen jaar veel energie gestoken in het verbeteren van onze dienstverlening. Het is een flinke opsteker dat we die inspanningen terug zien in de resultaten. Onze medewerkers, maar ook onze ketenpartners voor het dagelijks onderhoud, hebben hier hard voor gewerkt.

Toekomstplannen
Hoewel onze score in de Benchmark niet hoger kan, kan onze lat dat wel. We blijven investeren in onze dienstverlening. Zo willen we er bijvoorbeeld voor zorgen dat er meer contactmogelijkheden voor onze huurders komen. Ook op het vlak van verduurzaming hebben we grootse plannen. De komende 3 jaar steken we nog ruim 20 miljoen euro in het nog energiezuiniger maken van onze woningen. Zoals gebruikelijk doen we dat zonder huurverhoging voor de zittende huurder. Die profiteert dus maximaal van de lagere energielasten. Ook willen we de komende jaren honderden nieuwe sociale huurwoningen bouwen in de regio Venlo, om nog meer mensen aan een betaalbare woning te kunnen helpen.
Kortom, genoeg ambities om het volgend jaar nog een beetje beter te doen.

Meer informatie over de resultaten is te vinden op de website van Aedes.
Download hier onze Factsheet met resultaten
Lees hier ons eerdere artikel over de Benchmark 2019

 

Deel deze pagina