Huurders geven Woonwenz opnieuw een 8

Publicatiedatum: 25-11-2021

A-score in Aedes Benchmark gehandhaafd.

 

Vorige week maakte branchevereniging Aedes de resultaten bekend van het jaarlijkse corporatieonderzoek, de ‘Aedes Benchmark’. Net als voorgaande jaren scoren we ook nu weer bovengemiddeld op alle vier de prestatievelden: Huurdersoordeel, Onderhoud, Duurzaamheid en Bedrijfslasten. We zijn vooral blij dat onze huurders onze dienstverlening opnieuw belonen met de hoogste score, een A.

Aedes Benchmark

269 woningcorporaties (98%) deden dit jaar mee met de benchmark. De benchmark biedt gemeenten, huurders en andere belanghebbenden inzicht in hoe corporaties hun middelen besteden en hoe ze presteren ten opzichte van elkaar. De uitkomsten tonen zowel de prestaties van de individuele corporaties als van de sector in zijn geheel. De deelnemende corporaties worden onafhankelijk beoordeeld op verschillende prestatievelden. Aan ieder veld wordt een A, B of C toegekend. Een A staat voor een bovengemiddelde score, een B voor een gemiddelde en een C voor een score onder het gemiddelde. Vorige week maakte Aedes de scores bekend van de individuele corporaties en de sector in zijn geheel.

Resultaten Woonwenz

Enkele weken geleden ontvingen we onze eigen resultaten al. Op de prestatievelden Huurdersoordeel en Onderhoud behalen we de hoogste notering, een mooie A. Op Bedrijfslasten en Duurzaamheid vallen we dit jaar in de B-categorie. Toch scoren we op beide onderdelen nog altijd bovengemiddeld. Hoewel we trots zijn op al onze scores, zijn we bijzonder blij dat we de 8 die onze huurders ons geven, hebben weten te handhaven. Zeker in Coronatijd, waarin we minder persoonlijk contact met onze huurders hadden, zijn we blij dat we de kwaliteit van de dienstverlening vast hebben weten te houden. Dat hebben we natuurlijk niet alleen gedaan. Ook de inzet van onze ketenpartners heeft in grote mate bijgedragen aan de mooie cijfers.

De tevredenheid van onze huurders zien we ook terug bij het prestatieveld ‘Onderhoud’. We stellen hoge eisen aan de kwaliteit van onze woningen en investeren flink in onderhoud en verduurzaming. Huurders merken dit gelukkig ook. Een van de parameters binnen het prestatieveld ‘Onderhoud’ is de woonkwaliteit die huurders zelf ervaren. Daar scoren we met een 7,4 maar liefst 0.6 hoger dan het landelijk gemiddelde.

Verbeterpotentieel

Natuurlijk zijn er de komende jaren ook nog verbeterslagen die we kunnen maken. Zo blijven we investeren in verduurzaming, waarin de nadruk nog meer zal komen te liggen op goede voorlichting en gedragsverandering. Ook gaan we de komende jaren fors inzetten op het bouwen van honderden nieuwe sociale huurwoningen én het herstructureren van verouderde complexen.

Kortom, genoeg ambities om het volgend jaar nog een beetje beter te doen!

 

Lees hier meer over de Benchmark en bekijk de scores van de individuele corporaties

Bekijk hier de scores van Woonwenz: 

 

 

Deel deze pagina